Pankotorsk med curryremoulad
Pankotorsk med curryremoulad är ett välsmakande fiskrecept där den hemgjorda remouladsåsen lyfter rätten enormt. Smakerna kommer från pickles, curry och cayennepeppar som blandas med en crème fraiche. Det japanska ströbrödet panko gör fisken extra krispig till servering, hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 ägg
600 g torskfilé
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vetemjöl
2 msk sesamfrö
1 1/2 dl panko (ströbröd)
2 msk smör
Remoulad
ca 200 g pickles
2 dl crème fraiche
1/2 msk curry
1/2 krm cayennepeppar
Till servering
1 romansallad
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3135 KJ / 751 kCal
Fett30 g
Salt3.15 g
Kolhydrater73 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott :)
Emma
2017-12-07Mycket lätt att tillaga och det blev en favorit i hela familjen. Hade ingen cayennpeppar utan to chiliflakes till remouladsåsen och det passade perfekt.
Marie
2015-09-23