Pankotorsk med curryremoulad

Betyg 3.4 av 5.
70 personer har röstat
2
Pankotorsk med curryremoulad

Pankotorsk med curryremoulad är ett välsmakande fiskrecept där den hemgjorda remouladsåsen lyfter rätten enormt. Smakerna kommer från pickles, curry och cayennepeppar som blandas med en crème fraiche. Det japanska ströbrödet panko gör fisken extra krispig till servering, hoppas det smakar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2015

Pankotorsk med curryremoulad

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
2   ägg
600 g  torskfilé
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 dl  vetemjöl
2 msk  sesamfrö
1 1/2 dl  panko (ströbröd)
2 msk  smör

Remoulad

ca 200 g  pickles
2 dl  crème fraiche
1/2 msk  curry
1/2 krm  cayennepeppar

Till servering

1   romansallad
1   citron

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott :)

Emma

2017-12-07

Mycket lätt att tillaga och det blev en favorit i hela familjen. Hade ingen cayennpeppar utan to chiliflakes till remouladsåsen och det passade perfekt.

Marie

2015-09-23

Näringsvärde per portion

Energi3135 KJ / 751 kCal
Fett30 g
Salt3.15 g
Kolhydrater73 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krispig torsk med dansk remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cornflakespanerad torsk med remouladsås
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemmagjord remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
44 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fish n’chips med curry- och äppelremoulad
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med remouladyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostad brysselkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga