Pankotorsk med curryremoulad

70
2
Pankotorsk med curryremoulad

Pankotorsk med curryremoulad är ett välsmakande fiskrecept där den hemgjorda remouladsåsen lyfter rätten enormt. Smakerna kommer från pickles, curry och cayennepeppar som blandas med en crème fraiche. Det japanska ströbrödet panko gör fisken extra krispig till servering, hoppas det smakar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2015

Pankotorsk med curryremoulad

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 ägg
600 g torskfilé
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vetemjöl
2 msk sesamfrö
1 1/2 dl panko (ströbröd)
2 msk smör

Remoulad

ca 200 g pickles
2 dl crème fraiche
1/2 msk curry
1/2 krm cayennepeppar

Till servering

1 romansallad
1 citron

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Emma

2017-12-07

Mycket gott :)

Marie

2015-09-23

Mycket lätt att tillaga och det blev en favorit i hela familjen. Hade ingen cayennpeppar utan to chiliflakes till remouladsåsen och det passade perfekt.

Näringsvärde per portion

Energi 3135 KJ / 751 kCal
Fett 30 g
Salt 3.15 g
Kolhydrater 73 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden