Tofu i nori- och sojamarinad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tofu i nori- och sojamarinad

Sojabönan kan verkligen anta alla möjliga former. Tofu är en av dem. Men i sig har den inte så mycket smak, därför vinner tofun på att marineras. Som här – i nori, japansk soja och chili. Lägg den marinerade tofun i små salladsblad, fräscht plock på festen!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

På festdagens förmiddag

  1. Skär tofun i 20 bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Klipp noriarken i små bitar eller strimlor.
  3. Blanda chili, nori, citronjuice och soja. Häll marinaden över tofun. Förvara övertäckt i kylskåp.

30 minuter före servering

  1. Bryt loss 20 blad från gemsalladen och lägg på ett fat.
  2. Stek tofun i en het stekpanna i olja 1-2 minuter per sida. Fördela tofun på salladsbladen. Ringla över marinad och servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • ca 270 g tofu (fast, naturell)
  • 1/2 röd chili
  • 2 noriark
  • 3 msk fäskpressad citronjuice
  • 1 dl japansk soja
  • 2 gemsallad (à ca 10 blad)
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 177 kJ / 42 kCal