Tofu i nori- och sojamarinad
Sojabönan kan verkligen anta alla möjliga former. Tofu är en av dem. Men i sig har den inte så mycket smak, därför vinner tofun på att marineras. Som här – i nori, japansk soja och chili. Lägg den marinerade tofun i små salladsblad, fräscht plock på festen!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
10 bufféportioner
ca 270 g tofu (fast, naturell)
1/2 röd chili
2 noriark
3 msk fäskpressad citronjuice
1 dl japansk soja
2 gemsallad (à ca 10 blad)
1 msk olja
Gör så här
På festdagens förmiddag
30 minuter före servering
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi177 KJ / 42 kCal
Fett3 g
Salt1.8 g
Kolhydrater1 g
Protein3 g
Kommentarer
Hej Marieanne! Kärt barn har många namn så även gemsallad som även benämns som hjärtsallad. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-12-05Vad är gemsallad?
Marieanne
2016-12-04