Bläckfisk med sesam och ingefära | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bläckfisk med sesam och ingefära

Fantasirik bläckfisk med sesam och ingefära. Het chilifrukt ger hetta till denna lätta men smakfulla rätt. Ingefäran ger sin karaktäristiska smak och doft. Servera med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda japansk soja med mirin (en söt, alkoholfri sake). 
  2. Hacka chilifrukten och finstrimla ingefäran. Rör ihop blandningen.
  3. Stek bläckfiskringarna i sesamolja och strö över sesamfrön. 
  4. Häll över sojablandningen och smaksätt med strimlad koriander och strimlat noriblad. Koka upp och servera med ris.

Ingredienser

  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl mirin
  • 1 chilifrukt
  • 1 msk ingefära
  • 400 g bläckfiskringar
  • sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 dl strimlad koriander
  • 1/2 strimlat noriark
  • ris till servering
Lägg till i inköpslistan