Krispig tofu bowl med nudlar och svamp

En bowl med krispig tofu, nudlar, svamp, spenat, strimlad rödkål och smakrik goma dare-sås med tahini är perfekt som fräsch vegetarisk lunch eller middag. Välj själv vilka nudlar du vill använda, till exempel sobanudlar eller glasnudlar!
 Ett recept från: 
Buffé nr 1, 2021

Ingredienser
4 portioner
Goma dare-sås
1 1/2 dl tahini
1 1/2 dl mortlade sesamfrön
3/4 dl vatten
3 msk mirin
4 1/2 msk japansk soja
3/4 dl färskpressad citronjuice
2 krm chilipulver
200 g nudlar (t ex soba- eller glasnudlar)
1 msk rapsolja
200 g färsk spenat
 salt
100 g rödkål
250 g svamp (t ex portabello, champinjon, ostronskivling)
1 msk rapsolja (till stekning av svamp)
1  förp fast tofu eller silkestofu (à ca 270 g)
1 dl majsstärkelse
2 msk rapsolja (till stekning av tofu)
2  strimlade noriark (torkade sjögräsark)
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3573 KJ / 854 kCal
Fett49 g
Salt4 g
Kolhydrater76 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stSupergott! Jag blandade i lite soya, sesamolja, sesamfrö och koriander med rödkålen och det blev svingott tillsammans! Åt även nudlarna och spenaten ljumna istället för kalla.
Anna
Konstigt recept. Inte särskilt gott med kalla nudlar heller. Såsen var i konsistens som jordnötssmör och det blev mest kladdigt och torrt. Och kallt. Rödkålen var god...
Elin