Krispig spenatpaj med räkor
En härligt krispig och gyllenbrun paj med smak av fetaost, oregano, vitlök och färsk spenat. Vitlöken fräses tillsammans med spenaten och en fantastisk doft sprider sig i köket. Pajen gräddas sedan i ugnen och serveras med smakrik räksallad. Ljuvligt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015
Ingredienser
4 portioner
Paj
5 ägg
2 dl mjölk
150 g fetaost
1 citron
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
200 g färsk spenat
270 g filodeg
Räksallad
1 förp räkor i lake (à 580 g)
150 g sockerärtor
125 g rädisor
1 rödlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2461 KJ / 587 kCal
Fett22 g
Salt4.23 g
Kolhydrater50 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte pensla smör mellan arken?
Hjördis
2024-09-13Hej Hjördis! Det behövs inte i det här receptet. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-16Väldigt gott recept gjort flera gånger
Lusijana
2021-03-19Väldigt god. Nästa gång halverar jag mängden citron och ökar vitlök och salt.
Marie
2020-07-27