Krispig spenatpaj med räkor

133
2
Krispig spenatpaj med räkor

En härligt krispig och gyllenbrun paj med smak av fetaost, oregano, vitlök och färsk spenat. Vitlöken fräses tillsammans med spenaten och en fantastisk doft sprider sig i köket. Pajen gräddas sedan i ugnen och serveras med smakrik räksallad. Ljuvligt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015

Krispig spenatpaj med räkor

Ingredienser

4 portioner

Paj

5 ägg
2 dl mjölk
150 g fetaost
1 citron
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
200 g färsk spenat
270 g filodeg

Räksallad

1 förp räkor i lake (à 580 g)
150 g sockerärtor
125 g rädisor
1 rödlök

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på filodegen.
Gör laktosfri: använd mjölk och fetaost utan lakos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Pensla filodegskanten med lite olivolja så blir den lite krispigare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

133

Kommentarer

Lusijana

2021-03-19

Väldigt gott recept gjort flera gånger

Marie

2020-07-27

Väldigt god. Nästa gång halverar jag mängden citron och ökar vitlök och salt.

Näringsvärde per portion

Energi 2461 KJ / 587 kCal
Fett 22 g
Salt 4.23 g
Kolhydrater 50 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden