Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Krispiga snittar med friterat rispapper, avokado och rom

Prova dessa lyxiga och supergoda snittar med rom, avokado, friterad spenat och lime-crème fraiche på friterat rispapper! Perfekt som förrätt eller plock före maten vid ett festligt tillfälle som nyårsafton.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll ca 2 cm olja i en stekpanna som rymmer hela rispappret. Värm oljan till 170–180°C. Fritera ett rispapper i taget 15–30 sekunder. Rispappret ska poppa och bli vitt och krispigt. Lyft upp rispappret och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt och låt svalna.
  2. Fritera spenatbladen ca 30 sekunder, låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna.
  3. Lime-crème fraiche: Blanda crème fraiche med limeskal och juice och salt.
  4. Bryt de friterade rispapprena i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär avokadon i små tärningar. Blanda med limejuice.
  5. Fördela avokadon på rispapprena. Toppa med en klick lime-crème fraiche och rom. Strössla över sesamfröna, gräslöken och de friterade spenatbladen. Servera direkt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • neutral olja till fritering
  • 4 rispapper
  • salt
  • ca 20 färska spenatblad
  • 2 avokador
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 80 g forell- eller löjrom
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 1/2 dl finskuren gräslök
Lime-crème fraiche
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer