Krispiga snittar med friterat rispapper, avokado och rom
Prova dessa lyxiga och supergoda snittar med rom, avokado, friterad spenat och lime-crème fraiche på friterat rispapper! Perfekt som förrätt eller plock före maten vid ett festligt tillfälle som nyårsafton.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
8 portioner
neutral olja till fritering
4 rispapper
salt
ca 20 färska spenatblad
2 avokador
1 tsk färskpressad limejuice
80 g forell- eller löjrom
2 msk svarta sesamfrön
1/2 dl finskuren gräslök
Lime-crème fraiche
2 dl crème fraiche
1 tsk finrivet limeskal
1 tsk färskpressad limejuice
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi973 KJ / 232 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentarer
Väldigt bra och gott recept. Lättare att klippa rispappret i lagom bitar innan friteringen. Nästa gång hoppar vi över spenatbladen, mycket jobb att fritera dessa och de tillför inte mycket. Det går bra att förvara överblivna friterade blad (utan topping) över natten med bibehållen spänst.
Göran
2025-01-01Jag vill skriva ut receptet Hur gör man?
Jan
2022-12-28Hej Jan! Gå in på receptet på ica.se och sedan klicka på den svagt rosa, runda knappen med tre prickar bredvid gilla-knappen, så får du upp alternativet för att skriva ut receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-29Supergott men blir mjuka väldigt fort så är snabbt
Stina
2022-01-28