Krispiga snittar med friterat rispapper, avokado och rom

18
5
Krispiga snittar med friterat rispapper, avokado och rom

Prova dessa lyxiga och supergoda snittar med rom, avokado, friterad spenat och lime-crème fraiche på friterat rispapper! Perfekt som förrätt eller plock före maten vid ett festligt tillfälle som nyårsafton.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Krispiga snittar med friterat rispapper, avokado och rom

Ingredienser

8 portioner
neutral olja till fritering
4 rispapper
salt
ca 20 färska spenatblad
2 avokador
1 tsk färskpressad limejuice
80 g forell- eller löjrom
2 msk svarta sesamfrön
1/2 dl finskuren gräslök

Lime-crème fraiche

2 dl crème fraiche
1 tsk finrivet limeskal
1 tsk färskpressad limejuice
1 krm salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Stina

2022-01-28

Supergott men blir mjuka väldigt fort så är snabbt

Reine

2021-12-23

Ett lyxigt tilltugg.

Anna

2021-04-29

Det godaste jag ätit!

Näringsvärde per portion

Energi 973 KJ / 232 kCal
Fett 21 g
Salt 1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden