Krispiga snittar med friterat rispapper, avokado och rom

10
3
Krispiga snittar med friterat rispapper, avokado och rom

Prova dessa lyxiga och supergoda snittar med rom, avokado, friterad spenat och lime-crème fraiche på friterat rispapper! Perfekt som förrätt eller plock före maten vid ett festligt tillfälle som nyårsafton.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Krispiga snittar med friterat rispapper, avokado och rom

Ingredienser

8 portioner
neutral olja till fritering
4 rispapper
salt
ca 20 färska spenatblad
2 avokador
1 tsk färskpressad limejuice
80 g forell- eller löjrom
2 msk svarta sesamfrön
1/2 dl finskuren gräslök

Lime-crème fraiche

2 dl crème fraiche
1 tsk finrivet limeskal
1 tsk färskpressad limejuice
1 krm salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Anna

2021-04-29

Det godaste jag ätit!

Christer

2021-01-04

Fräscht, showigt, delikat, hyfsat magert om man använder Crème fraiche light, och rimligt pris för festlig mat. Kanonrececept!

Redaktionen ICAse

2021-01-04

Hej Christer! Vilket toppenbetyg! Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

Annica

2019-01-07

Vacker och mycket god rätt. Det går utmärkt att hoppa över de friterade spenatbladen, tillför ingenting

Näringsvärde per portion

Energi 973 KJ / 232 kCal
Fett 21 g
Salt 1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept