Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pesto- och tomattorsk från mikron

Superenkel och lyxig fisk lagar du smidigt i mikro. Detta recept är med torsk. Du täcker torskfilé med pesto, skivad tomat och parmesan och tillagar den på full effekt i mikron. Servera med potatis och broccoli. Enklare blir det inte!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g sej, torskfilé eller hoki
  • 1 dl pesto
  • 3 tomater
  • 1 dl parmesanost
  • 750 g potatis
  • 1 pkt djupfryst broccoli (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg färsk torskfilé i en mikrosäker form. Bred över pesto.
  2. Skölj och skiva tomaterna och lägg på peston. Riv parmesanost och strö över tomaterna. Täck formen och sätt in den i mikron.
  3. Tillaga på full effekt (750W) ca 8 minuter.
  4. Låt stå några minuter för värmeutjämning. Servera torsken med kokt potatis och broccoli.

Tips

Byt den färska torsken mot fryst. Tina den i mikron och följ sedan receptet.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(5)