Krispig kycklingschnitzel med kapriskräm

23
2
Krispig kycklingschnitzel med kapriskräm

Panera kycklingfiléerna i ägg, dijonsenap och ströbröd och stek dem tills de fått en gyllene och krispig yta. Servera med ugnsrostad klyftpotatis, en grönsallad med tomater och den ljuvliga kapriskrämen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017

Krispig kycklingschnitzel med kapriskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1 msk
olja

Schnitzel

1 dl
majsstärkelse
1 1/2 dl
ströbröd
1 tsk
salt
2 krm
peppar
1
ägg
3 msk
dijonsenap
ca 600 g
minutfilé av kyckling
2 msk
olja

Kapriskräm

2 msk
kapris
1/2
citron
2 dl
crème fraiche
250 g
körsbärstomater
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Gör en vinägrett till salladen av citronsaften och olja.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Gunnar

2017-11-11

Mycket gott! Ett par tips är att tillsätta lite honung till såsen, minska mängden majsstärkelse och att börja steka schnitzeln 5-10 minuter efter det att rotfrukterna sats in i ugnen.

Gunilla

2017-01-07

fantastiskt gott! Tyvärr hade jag inte ingredienser för att göra kapriskräm. Men det var gott ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 3208 KJ / 767 kCal
Fett 32.1 g
Salt 2.98 g
Kolhydrater 69.8 g
Protein 45.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept