Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krispig kycklingschnitzel med kapriskräm

Panera kycklingfiléerna i ägg, dijonsenap och ströbröd och stek dem tills de fått en gyllene och krispig yta. Servera med ugnsrostad klyftpotatis, en grönsallad med tomater och den ljuvliga kapriskrämen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och lägg dem i en bunke. Blanda dem med oljan och krydda med salt och peppar.
  3. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Schnitzel: Häll upp majsstärkelse och ströbröd på varsin tallrik. Salta och peppra i majsstärkelsen. Vispa upp ägget med senapen på en annan tallrik.
  5. Vänd kycklingen i majsstärkelse, ägg och sist i ströbrödet.
  6. Kapriskräm: Hacka kaprisen och riv skalet av citronen. Blanda det med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  7. Schnitzel: Bryn schnitzlarna på medelvärme i oljan i en stekpanna. Lägg dem på potatisplåten när det återstår ca 5 minuter av tiden.
  8. Servera schnitzlarna med tomat, sallad, kapriskräm och potatis.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Gör en vinägrett till salladen av citronsaften och olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
Schnitzel
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • 3 msk dijonsenap
  • ca 600 g minutfilé av kyckling
  • 2 msk olja
Kapriskräm
  • 2 msk kapris
  • 1/2 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3208 kJ / 767 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept