Krispig kycklingschnitzel med kapriskräm

32
4
Krispig kycklingschnitzel med kapriskräm

Panera kycklingfiléerna i ägg, dijonsenap och ströbröd och stek dem tills de fått en gyllene och krispig yta. Servera med ugnsrostad klyftpotatis, en grönsallad med tomater och den ljuvliga kapriskrämen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017

Krispig kycklingschnitzel med kapriskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja

Schnitzel

1 dl majsstärkelse
1 1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
3 msk dijonsenap
ca 600 g minutfilé av kyckling
2 msk olja

Kapriskräm

2 msk kapris
1/2 citron
2 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater
65 g mâchesallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Gör en vinägrett till salladen av citronsaften och olja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Kristina

2022-08-10

Kycklingen blev så saftig och god och fräsch sås.

Sara

2021-04-13

Väldigt gott recept, kapris såsen var jätte gott

Gunnar

2017-11-11

Mycket gott! Ett par tips är att tillsätta lite honung till såsen, minska mängden majsstärkelse och att börja steka schnitzeln 5-10 minuter efter det att rotfrukterna sats in i ugnen.

Näringsvärde per portion

Energi 3208 KJ / 767 kCal
Fett 32.1 g
Salt 2.98 g
Kolhydrater 69.8 g
Protein 45.3 g
Läs mer om näringsvärden