Krispig kycklingschnitzel med kapriskräm
Panera kycklingfiléerna i ägg, dijonsenap och ströbröd och stek dem tills de fått en gyllene och krispig yta. Servera med ugnsrostad klyftpotatis, en grönsallad med tomater och den ljuvliga kapriskrämen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
Schnitzel
1 dl majsstärkelse
1 1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
3 msk dijonsenap
ca 600 g minutfilé av kyckling
2 msk olja
Kapriskräm
2 msk kapris
1/2 citron
2 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3208 KJ / 767 kCal
Fett32.1 g
Salt2.98 g
Kolhydrater69.8 g
Protein45.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott, lite pyssligt att göra kycklingschnitzel men det är värt det.
Agneta
2023-08-12Kycklingen blev så saftig och god och fräsch sås.
Kristina
2022-08-10Väldigt gott recept, kapris såsen var jätte gott
Sara
2021-04-13