Kycklingschnitzel med varm paprika- och tomatsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingschnitzel med varm paprika- och tomatsallad

Kycklingschnitzel med varm paprika- och tomatsallad är en riktigt god middagsrätt som passar både som bjudmat och vardagsmat. Servera schnitzeln med ris också, om du vill ha en matigare känsla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Platta ut kycklingfiléerna. Blanda vetemjöl, salt och peppar. Vänd filéerna i vetemjölet, doppa dem sedan i uppvispat ägg och vänd dem därefter i ströbrödet. Stek filéerna i matfettet i en stekpanna ca 5 min på var sida tills de är genomstekta.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Skölj och skär tomaterna i bitar. Skala och finstrimla rödlöken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Sallad: Fräs rödlök och vitlök i olivoljan i en kastrull. Tillsätt paprikan och vinägern. Låt sjuda under lock några min. Tillsätt tomat och kapris till paprikablandningen. Låt allt bli varmt.
  4. Servera kycklingschnitzeln med paprika- och tomatsalladen samt ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 3 msk smör eller margarin
Paprika- och tomatsallad
  • 2 gula paprikor
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk kapris
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info