Krispig fiskburgare med panko

Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Krispig fiskburgare med panko

Fiskburgare på panerad fiskfilé med panko är poppis hos barnen! Servera fiskburgaren i bröd med picklad gurka och en krämig guacamole gjort på avokado och ärtor. Som tillbehör blir det hemmagjorda pommes frites eller klyftpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Krispig fiskburgare med panko

Ingredienser

4 portioner

Potatis

600 g fast potatis
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt

Picklad gurka

1/2 gurka
1/2 msk färskpressad limejuice
2 tsk strösocker
1 krm salt

Ärtguacamole

1 kruka koriander
1 avokado
2 dl tinade frysta gröna ärtor
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt

Fiskburgare

600 g torsk- eller koljafilé
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko
2 msk olja
4 hamburgerbröd
4 salladsblad

Gör så här

00:40:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ärtquacamolen var riktigt riktigt god! Pressade i en liten skvätt citron o även lite peppar vevades ner! Det här lagar jag igen 👌😋

    Margit

Näringsvärde per portion

Energi3548 KJ / 848 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater98 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Stekt kolja med kräft- och äggröra
    Betyg 3.4 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskfilé i kapprock
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad