Fröpanerad fish taco med jalapeñomajonnäs
Fish tacos i en frasigt fräsch tappning! Servera din fisktacos krispigt panerad i frön i ett salladsblad tillsammans med silverlök, koriander och Jalapeñomajonnäs. Funkar fina fisken som enkel fredagsmat eller lite nyttigare tacos.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
Ingredienser
4 portioner
Fröpanering
1 dl grovhackade solros- eller pumpakärnor
1/2 dl chia- eller vallmofrön
1/2 dl mandelmjöl eller ströbröd
1 msk flingsalt
Jalapeñomajonnäs
2 dl majonnäs
1 - 2 tsk grön tabasco eller jalapenõ-chilisås
2 tsk färskpressad citronjuice
1 krm salt
500 g vit fisk t ex kolja sej eller gös
2 krm salt
1 uppvispat ägg
Till servering
1 silverlök
salladsblad
1/2 dl gari (inlagd ingefära)
färsk koriander
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättehit här hemma! Jag gjorde majon med röd tabasco och lime och serverade ris till. Otroligt gott och ’fancy’ för en vanlig vardagsmiddag. Kommer definitivt att göra igen.
Carola
2021-08-10Alldeles för mycket salt på fisken! En tsk på fisken och ytterligare 1 msk i paneringen gjorde det på gränsen till oätligt.
Kristine
2021-04-25Hej Kristine! Vi ber verkligen om ursäkt. Nu har vi uppdaterat receptet och minskat mängden salt på fisken. Tack för att du uppmärksammade oss på detta och hoppas du vill laga receptet igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-04-29