Fröpanerad fish taco med jalapeñomajonnäs

8
2
Fröpanerad fish taco med jalapeñomajonnäs

Fish tacos i en frasigt fräsch tappning! Servera din fisktacos krispigt panerad i frön i ett salladsblad tillsammans med silverlök, koriander och Jalapeñomajonnäs. Funkar fina fisken som enkel fredagsmat eller lite nyttigare tacos.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Fröpanerad fish taco med jalapeñomajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Fröpanering

1 dl grovhackade solros- eller pumpakärnor
1/2 dl chia- eller vallmofrön
1/2 dl mandelmjöl eller ströbröd
1 msk flingsalt

Jalapeñomajonnäs

2 dl majonnäs
1 - 2 tsk grön tabasco eller jalapenõ-chilisås
2 tsk färskpressad citronjuice
1 krm salt
500 g vit fisk t ex kolja sej eller gös
2 krm salt
1 uppvispat ägg

Till servering

1 silverlök
salladsblad
1/2 dl gari (inlagd ingefära)
färsk koriander
limeklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj mandelmjöl.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med kokt ris för en matigare variant.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Carola

2021-08-10

Jättehit här hemma! Jag gjorde majon med röd tabasco och lime och serverade ris till. Otroligt gott och ’fancy’ för en vanlig vardagsmiddag. Kommer definitivt att göra igen.

Kristine

2021-04-25

Alldeles för mycket salt på fisken! En tsk på fisken och ytterligare 1 msk i paneringen gjorde det på gränsen till oätligt.

Redaktionen ICAse

2021-04-29

Hej Kristine! Vi ber verkligen om ursäkt. Nu har vi uppdaterat receptet och minskat mängden salt på fisken. Tack för att du uppmärksammade oss på detta och hoppas du vill laga receptet igen. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept