Kreolskans vardagsgryta med syltlök och cornichons

21
1
Kreolskans vardagsgryta med syltlök och cornichons

Kreolskans vardagsgryta är en smakrik och mustig höstgryta med spännande inslag av syltlök, oliver, cornichons och kabanoss. Denna kreolska gryta serveras med ris eller bulgur samt en klick dijonsenap.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011

Kreolskans vardagsgryta med syltlök och cornichons

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller bulgur
2 ölkorvar t ex kabanoss
2 paprikor
1 dl cornichons
400 g strimlat griskött
2 msk smör eller margarin
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk vetemjöl
1 dl syltlök
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 dl oliver (gärna olika sorter)

Till servering

morotsstavar
ev dijonsenap

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: red grytan med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Byt strimlat griskött mot fläskfilé nästa gång, så har du en klassiker bland bjudrätter. Lite av spadet från syltlöken är gott att smaka av med.

Barnknepet: Servera paprikan som rå plockgrönsak i stället för att lägga den i grytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Hanna

2020-10-25

Jättegott! Vi brukar byta grisköttet mot kycklingfilé.

Näringsvärde per portion

Energi 2963 KJ / 709 kCal
Fett 36.7 g
Kolhydrater 63.2 g
Protein 31.2 g
Läs mer om näringsvärden