Kreolsk gryta

Kreolsk gryta skapar en underbar kombination av flÀskfilé, paprika och kabanoss dÀr perfektion uppnÄs tillsammans med syltlök och cornichons. Receptet Àr lÀtt att göra till mÄnga och har blivit en populÀr vardagsfavorit. Vill du göra lite extra Àr grytan minst lika god dagen efter och passar Àven bra som lunchlÄda.

Ingredienser
6 portioner
500 g flÀskfilé
2 msk smör
ca 240 g kabanoss
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
5 dl vispgrÀdde
2 dl köttbuljong (vatten och tÀrning eller fond)
1 dl cornichons (smÄ inlagda gurkor)
1 dl urkÀrnade svarta oliver
1 dl syltlök
3 tsk majsstÀrkelse
salt
peppar
Till servering
1/2 kruka persilja
ris eller kokt potatis
sallad
Gör sÄ hÀr
00:10:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per portion
NÀringsvÀrdet Àr berÀknat exkl. serveringsförslag.
Energi2499 KJ / 597 kCal
Fett51 g
Salt2.5 g
Kolhydrater9 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du Ă€ter kan göra stor skillnad, inte bara för dig sjĂ€lv, utan Ă€ven för miljön och klimatet. Inspireras av vĂ„ra klimatguidade recept som hjĂ€lper dig att minska klimatpĂ„verkan â utan att för den skull minska pĂ„ matglĂ€djen.
Kommentarer
67 stJag Àlskar receptet men brukar byta till kyckling det blir Ànnu godare tycker jag
Linus
Supergod! La till mejram som mÄnga tipsade om. LÀttlagad och god.
Ă sa
Jag har alltid i nÄgon msk Ajvar, mild lr stark Àr en smaksak. Passar bra eftersom den Àr baserad pÄ paprika och ger en fylligare smak till grytan
Anna-kari