Krämigt tomat- och saffransris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämigt tomat- och saffransris

Tjusigt ris med tomater, saffran, vispgrädde, kajennpeppar och parmesanost. Detta krämiga och färgrika saffransris passar utmärkt att servera till grillad kyckling, stekt fisk eller fläskkotletter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris om du inte har det färdigkokt sedan tidigare. Dela tomaterna och gröp ur innanmätet. Skär tomatköttet i små tärningar.
  2. Koka ihop vatten, fond, saffran och grädde till en krämig konsistens. Sänk värmen.
  3. Vänd ner riset och låt det bli varmt. Blanda ner ost, tomatkött och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera riset till grillad kyckling, stekt fisk eller fläskkotletter. Gärna med lite blandad grönsallad till.

I näringsberäkningen ingår kyckling och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm kajennpeppar
  • 6 dl färdigkokt ris
  • 1 dl riven parmesanost
  • 10 grovhackade basilikablad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2149 kJ / 512 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden