Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Laxbollar med soltorkade tomater

Mingelmat när den är som bäst! Blanda gravad lax, soltorkade tomater och basilika med kvarg och rulla till portionsstora mumsiga bollar. Laxbollarna kan med fördel förberedas ett tag innan och förvaras i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka laxen, tomaterna och basilikan. Blanda med kvargn.
  2. Forma till 16 runda laxbollar (för 8 port). Lägg i kylen under plast till serveringen. Lägg på salladsblad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g citrusgravad lax
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 10 stora basilikablad
  • 1 dl kvarg
Lägg till i inköpslistan