Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad mortadella med pistagecrème

Förtjusande mortadellarullar fyllda med en kräm av färskost, hackade pistagenötter och färska basilikablad. Grilla eller stek dina mortadellarullar och servera som en liten aptitretare innan middagen, eller på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka naturella pistagenötter fint och blanda med färskost. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg ut mortadellaskivorna. Fördela krämen i mitten på varje skiva. Lägg ev på ett basilikablad på varje skiva och vik in 2 sidor på mortadellan och rulla ihop till ett paket.
  3. Pensla med lite olivolja runt om. Grilla eller stek 1/2-1 minut på varje sida.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 25 g naturella pistagenötter
  • 100 g färskost
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 8 skivor mortadella (à ca 60 g)
  • ev 8 basilikablad
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?