Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Spenat- och kokossoppa med ägghalvor

Smaklig och förträffande god soppa med en vacker uppsyn. Smakerna från spenat, kokosmjölk och kajennpeppar passar exemplariskt ihop och tillsammans med en ägghalva och forellrom blir soppan en höjdare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt spenaten. Mixa slätt i matberedaren eller med mixerstav.
  2. Häll tillbaka i grytan och koka upp med kokosmjölk och citronjuice. Smaka av med salt och kajennpeppar. Den som inte gillar stark mat tar något mindre kajennpeppar.
  3. Skär äggen i halvor och lägg i fyra djupa tallrikar. Häll över soppan. Klicka ev på rommen.
  4. Kan antingen serveras med kokt fisk, eller varma mackor om man är på det humöret. Avrunda med frukt.

I näringsberäkningen ingår bröd med ost samt ett äpple.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vatten
  • 2 msk konc, thai kycklingfond
  • 1 paket tinad bladspenat (à 250 g)
  • 1 burk lättkokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 4 hårdkokta ägg
  • salt
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • ev 2 msk forellrom
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2135 kJ / 510 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer