Spenat- och kokossoppa med ägghalvor
Smaklig och förträffande god soppa med en vacker uppsyn. Smakerna från spenat, kokosmjölk och kajennpeppar passar exemplariskt ihop och tillsammans med en ägghalva och forellrom blir soppan en höjdare!
Ingredienser
4 portioner
5 dl vatten
2 msk konc, thai kycklingfond
1 paket tinad bladspenat (à 250 g)
1 burk lättkokosmjölk (à 400 ml)
2 msk pressad citronjuice
4 hårdkokta ägg
salt
1/2 tsk kajennpeppar
ev 2 msk forellrom
Gör så här
I näringsberäkningen ingår bröd med ost samt ett äpple.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2135 KJ / 510 kCal
Fett25.1 g
Kommentarer
Det är ju ingen vegetarisk soppa när man har kycklingfond (klickade mig hit från påskmatens vego-tips)
Amira sofie
2009-04-02Jättegod soppa. Spenatsmaken inte så framträdande som i vanlig sådan soppa
Maud
2007-07-17En underbar blandning mellan kajen och kokosmjöl. En rolig variant på spenatsoppa.Underbart god!
Yvonne
2003-05-15