Krämigt kokosris med curry, stekt ägg och sesamfrö

Laga maten på utflykten med stormköket. Här har du recept på ett krämigt kokosris som passar fint på utflykten. Du lagar det snabbt på stormköket. Stek sedan ett ägg att toppa riset med och lägg gärna på andra toppings som du gillar, kanske salladslök, lite stark sås och sesamfrön.

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3027 KJ / 723 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stSupergott! Jag hettade snabbt upp räkor med vitlök och ingefära i en panna och la till rätten - gott!!
Tina
Lättlagad och god. Sesamolja var pricken över i. Tack för tips Denise!
Lars-emil
Några droppar av sesam olja för höjda smaken.
Denise
Jättegod kombo med ägg till. Bytte ut bönorna till kidneybönor.
Erika
Svårt att dela en burk kokosmjölk så jag gjorde dubbel sats vilket jag upplever blev mer än 4 portioner. Bra kombination med ris och ägg. Kommer att göra detta igen!
Ulrika
Älskar detta receptet. Det är enkelt och gott, och går att enkelt ändra på lite hit och dit. För en novisch som jag är det perfekt när man behöver något enkelt, snabbt och mättande. Byter oftast ut ägget mot kyckling eller annat protein dock.
Carl
Ingen färgexplosion direkt (för oss som äter med ögonen) men väldigt gott.
Malin
Lite för mycket risgrynsgrötskänsla för mig. Goda amker men föredrar att göra samma sak fast med stekt ris & hoppa över kokosmjölken (finns ett superrecept här på Ica).
Cecilia