Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vietnamesisk tofu

Kryddig vietnamesisk tofu med underbara smaker av citrongräs, vitlök, chilifrukt och ingefära. Fritera din tofu och servera tillsammans med marinaden. En spännande och smakrik rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tofu i kuber.
  2. Finhacka citrongräs, chilifrukt, vitlök och ingefära. Blanda med tofun. Tillsätt salt och olja. Marinera i 1 timme.
  3. Hetta upp olja i en fritös eller stekpanna. Fritera tofun, lyft ur och låt torka på papper.
  4. Fräs resten av marinaden i en stekpanna, fördela över tofun. Salta ev lite extra.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 125 g naturell tofu
  • 1/2 citrongräs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten chilifrukt
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?