Krämiga tahininudlar med tofu

Betyg 3.9 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Krämiga tahininudlar med tofu

Ta en smakresa till Asien med detta enkla och välsmakande recept. Njut av en läcker och mättande måltid med färska nudlar krämiga av sesampastan tahini och smakfull tofu stekt i soja.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Krämiga tahininudlar med tofu

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl tahini
3/4 dl japansk soja
1 tsk sambal oelek
1 dl vatten
2 msk strösocker
230 g naturell tofu
1 msk olja
2 msk japansk soja
500 g färska nudlar (t ex ägg- eller sobanudlar)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Gott men för salt för min smak. Nästa gång minskar jag till 1/2 dl soja och lägger till grönsaker som andra tipsar om.

    Maria

  • Lagade "Marinerad tofu i ugn" istället för tofun enligt recept, även det ett ICA-recept, 400 g tofu är lagom till 4 pers. Använder man torra äggnudlar brukar 250-300 g vara lagom till 4 pers. Själv äter jag inte gluten så jag tog breda risnudlar istället och det funkade bra.

    Susanne

  • 3-4 dl japansk soya kan väl ej stämma?😅 Det står dessutom 2 gånger!

    Emma

  • Jättegott, men måste vara felskrivet med mängden nudlar? Tog 300 g vilket blev lite för mycket till mängden sås.

    Fanny

  • Jag lägger till ångad broccoli. Toppen bra!

    Leila

  • Gott men körde hälften av nudlarna och dubblade tofun!

    Eric

  • Supergott med crunchy jordnötssmör ist f tahini. Halverade mängden nudlar såklart. Måste vara felskrivet då 250 g alltid är mängden i andra recept för 4 port.

    Helena

  • Gott, men som flera andra skriver, mängden nudlar är på tok för stor! För att få lite grönsaker la jag till finstrimlad squash. Jag toppade också med strimlad salladslök och grovhackade jordnötter.

    Anette

  • Tog cashewnötssmör istf Tahina. Stekte Pak Choi, minimajs, morötter och sockerärtor vid sidan om och rörde i på slutet. Toppade med cashewnötter och koriander. Det blev svingott och uppskattades av både stora och små. Mängden nudlar måste vara felskrivet. Tog 50gr/portion, dvs 200gr och det blev perfekt.

    Sara evira

  • Superenkelt och gott! Har inte använt tofu tidigare så detta var ett bra recept. Stekte först broccolibuketter och röd lök i båtar för att få in lite grönt. La sedan ner tofun och stekte vidare. Strösslade över lite solrosfrön. Kommer garanterat laga igen. Men 250 gram nudlar räcker till 4 personer. Annars blir det ingen sås alls.

    Camilla

Näringsvärde per portion

Energi2765 KJ / 661 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater96 g
Protein27 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Krispig tofu bowl med nudlar och svamp
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tofuröra
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sojamarinerad tofu med vaxbönor och pak choi
    Betyg 1.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sesamfräst tofu
    Betyg 2.7 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsgriljerad tofu
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Stroganoff på rökt tofu
    Betyg 2.1 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad