Krämiga tahininudlar med tofu

Ta en smakresa till Asien med detta enkla och välsmakande recept. Njut av en läcker och mättande måltid med färska nudlar krämiga av sesampastan tahini och smakfull tofu stekt i soja.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2765 KJ / 661 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater96 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
14 stGott men för salt för min smak. Nästa gång minskar jag till 1/2 dl soja och lägger till grönsaker som andra tipsar om.
Maria
Lagade "Marinerad tofu i ugn" istället för tofun enligt recept, även det ett ICA-recept, 400 g tofu är lagom till 4 pers. Använder man torra äggnudlar brukar 250-300 g vara lagom till 4 pers. Själv äter jag inte gluten så jag tog breda risnudlar istället och det funkade bra.
Susanne
3-4 dl japansk soya kan väl ej stämma?😅 Det står dessutom 2 gånger!
Emma
Jättegott, men måste vara felskrivet med mängden nudlar? Tog 300 g vilket blev lite för mycket till mängden sås.
Fanny
Jag lägger till ångad broccoli. Toppen bra!
Leila
Gott men körde hälften av nudlarna och dubblade tofun!
Eric
Supergott med crunchy jordnötssmör ist f tahini. Halverade mängden nudlar såklart. Måste vara felskrivet då 250 g alltid är mängden i andra recept för 4 port.
Helena
Gott, men som flera andra skriver, mängden nudlar är på tok för stor! För att få lite grönsaker la jag till finstrimlad squash. Jag toppade också med strimlad salladslök och grovhackade jordnötter.
Anette
Tog cashewnötssmör istf Tahina. Stekte Pak Choi, minimajs, morötter och sockerärtor vid sidan om och rörde i på slutet. Toppade med cashewnötter och koriander. Det blev svingott och uppskattades av både stora och små. Mängden nudlar måste vara felskrivet. Tog 50gr/portion, dvs 200gr och det blev perfekt.
Sara evira
Superenkelt och gott! Har inte använt tofu tidigare så detta var ett bra recept. Stekte först broccolibuketter och röd lök i båtar för att få in lite grönt. La sedan ner tofun och stekte vidare. Strösslade över lite solrosfrön. Kommer garanterat laga igen. Men 250 gram nudlar räcker till 4 personer. Annars blir det ingen sås alls.
Camilla