Kokosramen med lax och vaxbönor
Ramen med gräddig kokosmjölksbas är ett vinnande koncept som får det att vattnas i munnen bara av att höra det. Och lyssna på det här då: currypasta, tomatcrème och färsk lax. Hur gott ihop?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023
Ingredienser
4 portioner
Kokosramen
3 morötter
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk röd currypasta
1 msk curry
1 msk soltorkad tomatcrème
400 ml kokosmjölk
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
300 g färsk laxfilé
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1/2 förp frysta vaxbönor (à 500 g)
salt
peppar
200 g fryst blåmusselkött
4 portioner ramen- eller äggnudlar
1 msk sesamfrö
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och tomatcrèmen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.
Gör så här
Tips
Smaka av grytan med lite sambal oelek för extra hetta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3196 KJ / 767 kCal
Fett39 g
Salt4.7 g
Kolhydrater63 g
Protein38 g
Kommentar
Gott
Niklas
2023-12-21