Curryrostad blomkål med mangosås

15
6
Curryrostad blomkål med mangosås

Ugnsrostad blomkål – hurra! I detta recept kryddas de upp med curry, och dess smak bryter av fint mot de ugnsbakade tomaterna och den småsöta chutneysåsen. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Curryrostad blomkål med mangosås

Ingredienser

4 portioner
1
blomkål (à ca 800 g)
1 1/2 msk
olivolja
1/2 msk
curry
-
salt
-
peppar
250 g
sojabönor
400 g
romanticatomater
4
port ris eller annat gryn, gärna fullkorn

Mangosås

1 dl
mango chutney (gärna hot)
2 dl
matyoghurt
1
förp cosmopolitansallad

För alla

Fri från ägg. 
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. 

Gör så här

Tips

Krydda blomkålen med lite spiskummin och pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Max

2020-09-19

Ingen bra kombination av smaker, torrt och trist. Fick det i matkasse, kastade faktiskt det som blev över.

Redaktionen ICAse

2020-09-21

Hej Max! Tråkigt att maten inte föll dig i smaken. Hoppas resten av veckans middagar var till belåtenhet. Hälsningar Ulrika

Christin

2020-09-18

Ingen höjdare. Räckte absolut inte till fyra personer i Inspirationskassen.

Paul hans

2020-09-17

Spännande och gott vegan-alternativ! Det var faktiskt mättande utan att man kände sig proppfull efter middagen. Tog inspirationskassen och är mycket nöjd!

Näringsvärde per portion

Energi 2192 KJ / 520 kCal
Fett 14 g
Salt 3 g
Kolhydrater 75 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept