Curryrostad blomkål med mangosås
Ugnsrostad blomkål – hurra! I detta recept kryddas de upp med curry, och dess smak bryter av fint mot de ugnsbakade tomaterna och den småsöta chutneysåsen. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020
Ingredienser
4 portioner
1 blomkål (à ca 800 g)
1 1/2 msk olivolja
1/2 msk curry
salt
peppar
250 g sojabönor
400 g romanticatomater
4 port ris eller annat gryn, gärna fullkorn
Mangosås
1 dl mango chutney (gärna hot)
2 dl matyoghurt
1 förp cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2192 KJ / 520 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater75 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingen bra kombination av smaker, torrt och trist. Fick det i matkasse, kastade faktiskt det som blev över.
Max
2020-09-19Hej Max! Tråkigt att maten inte föll dig i smaken. Hoppas resten av veckans middagar var till belåtenhet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-21Ingen höjdare. Räckte absolut inte till fyra personer i Inspirationskassen.
Christin
2020-09-18Spännande och gott vegan-alternativ! Det var faktiskt mättande utan att man kände sig proppfull efter middagen. Tog inspirationskassen och är mycket nöjd!
Paul hans
2020-09-17