UNDER 45 MIN | Medel

Curryrostad blomkål med mangosås

Ugnsrostad blomkål – hurra! I detta recept kryddas de upp med curry, och dess smak bryter av fint mot de ugnsbakade tomaterna och den småsöta chutneysåsen. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Sätt ugnen på 225°C. 
  3. Skär blomkålen i buketter och blanda med olivoljan och sprid ut i en långpanna. Krydda med curry, salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Lägg på sojabönorna och tomaterna efter 10 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 
  5. Mangosås: Blanda mango chutney med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  6. Skär salladen i bitar.
  7. Servera de rostade grönsakerna med ris, mangosås och sallad.

För alla

Fri från ägg. 
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. 

Tips

Krydda blomkålen med lite spiskummin och pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkål (à ca 800 g)
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 250 g sojabönor
  • 400 g romanticatomater
  • 4 port ris eller annat gryn, gärna fullkorn
Mangosås
  • 1 dl mango chutney (gärna hot)
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 förp cosmopolitansallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2192 kJ / 520 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept