Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad lax med örttäcke och blomkålscouscous

Lax är en underbart god fisk att grilla. Här tillagas laxen med ett grönt örttäcke och serveras tillsammans med en smarrig blomkålscouscous med oliver, broccoli och sojabönor. Grilla på riktigt varmt galler för att få en fin stekyta och en perfekt kärna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax: Lägg laxfiléerna på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
  2. Mixa basilika, persilja, citronsaft och -skal, olivolja och salt till en örtpasta.
  3. Blomkålscouscous: Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Pulsmixa blomkålsbuketterna i en matberedare till couscous-storlek och koka hastigt i vattnet, cirka 1 minut. Häll av och kyl ner i kallt vatten, låt rinna av väl.
  4. Grovhacka oliver och kapris och blanda med blomkålscouscousen i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser, smaka av med salt och nymalen svartpeppar och häll upp i en skål.
  5. Lax: Salta laxfiléerna och bred på hälften av örtapastan på laxfiléerna och grilla med skinnsidan nedåt. Sätt på locket på grillen och låt fiskfiléerna bli helt genomlagade, det tar cirka 3–4 minuter. Vänd dem inte för bästa resultat.
  6. Bred på resterande örtpasta på laxen och servera tillsammans med blomkålscouscousen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Tips

Lax tillagas snabbt och tänk därför på att använda ett riktigt varmt galler när du grillar för att få en fin stekyta och en perfekt kärna. Då lossar också fisken lätt från gallret.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfiléer med skinn (à 125 g)
  • 1/2 paket fryst persilja (à 30 g)
  • saft och skal av 1/2 citron
  • 1 tsk fryst hackad dill
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
Blomkålscouscous
  • 550 g fryst, tinad blomkål
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • 1/2 dl kapris
  • 100 g frysta, tinade sojabönor
  • 1/2 paket fryst basilika (à 30 g)
  • 2 msk olivolja
  • saft och skal av 1/2 citron
  • nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan