Grillad lax med örttäcke och blomkålscouscous

5
2
Grillad lax med örttäcke och blomkålscouscous

Lax är en underbart god fisk att grilla. Här tillagas laxen med ett grönt örttäcke och serveras tillsammans med en smarrig blomkålscouscous med oliver, broccoli och sojabönor. Grilla på riktigt varmt galler för att få en fin stekyta och en perfekt kärna.

Skriv ut
Grillad lax med örttäcke och blomkålscouscous

Ingredienser

4 portioner
4
bitar laxfiléer med skinn (à 125 g)
1/2
paket fryst persilja (à 30 g)
saft och skal av 1/2
citron
1 tsk
fryst hackad dill
1/2 dl
olivolja
-
salt

Blomkålscouscous

550 g
fryst, tinad blomkål
1 dl
svarta oliver utan kärnor
1/2 dl
kapris
100 g
frysta, tinade sojabönor
1/2
paket fryst basilika (à 30 g)
2 msk
olivolja
saft och skal av 1/2
citron
-
nymald svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Tips

Lax tillagas snabbt och tänk därför på att använda ett riktigt varmt galler när du grillar för att få en fin stekyta och en perfekt kärna. Då lossar också fisken lätt från gallret.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Solvei

2020-05-30

I ingredienslistan står det dill och persilja men i tillagningsbeskrivningen står det basilika och persilja. Vilket ska det vara?

Redaktionen ICAse

2020-06-01

Hej Solvei! Tack för din kommentar och att du uppmärksammade oss på det. Det ska vara dill och persilja, vilket vi nu har korrigerat i receptet. Hälsningar Elina

Jan

2017-07-03

Undvik detta

Testa liknande recept