Grillad lax med örttäcke och blomkålscouscous
Lax är en underbart god fisk att grilla. Här tillagas laxen med ett grönt örttäcke och serveras tillsammans med en smarrig blomkålscouscous med oliver, broccoli och sojabönor. Grilla på riktigt varmt galler för att få en fin stekyta och en perfekt kärna.
Ingredienser
4 portioner
4 bitar laxfiléer med skinn (à 125 g)
1/2 paket fryst persilja (à 30 g)
saft och skal av 1/2 citron
1 tsk fryst hackad dill
1/2 dl olivolja
salt
Blomkålscouscous
550 g fryst, tinad blomkål
1 dl svarta oliver utan kärnor
1/2 dl kapris
100 g frysta, tinade sojabönor
1/2 paket fryst basilika (à 30 g)
2 msk olivolja
saft och skal av 1/2 citron
nymald svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Findus.
Gör så här
Tips
Lax tillagas snabbt och tänk därför på att använda ett riktigt varmt galler när du grillar för att få en fin stekyta och en perfekt kärna. Då lossar också fisken lätt från gallret.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
I ingredienslistan står det dill och persilja men i tillagningsbeskrivningen står det basilika och persilja. Vilket ska det vara?
Solvei
2020-05-30Hej Solvei! Tack för din kommentar och att du uppmärksammade oss på det. Det ska vara dill och persilja, vilket vi nu har korrigerat i receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-01Undvik detta
Jan
2017-07-03