Frasig fisk med örtig coleslaw
![Frasig fisk med örtig coleslaw](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32042/cf_259/frasig_fisk_med_ortig_coleslaw.jpg)
Frasig vit fisk med coleslaw på färska örter är en härlig kombination då den milda fisken piggas upp av den syrliga coleslawn. Koka även lite potatis att ha till.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
![Frasig fisk med örtig coleslaw](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32042/cf_259/frasig_fisk_med_ortig_coleslaw.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g vit fiskfilé t.ex sej eller Krav- eller MSC-märkt torsk
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
färskpressad juice av 1 citron
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
smör till stekning
Coleslaw
1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g)
1 vitlöksklyfta
1 ägg
2 - 2 1/2 dl plockade färska örter, t.ex basilika, mynta, koriander, bladpersilja
2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
2 dl neutral olja, t.ex rapsolja
finrivet skal av 1 citron
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten eller enbart sesamfrön och gör en enkel panering. Uteslut vetemjölet.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd eller enbart sesamfrön, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller enbart sesamfrön, byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Coleslawen är super! Återkommande inslag i våran vardag!
Johannes
2013-10-15