Frasig fisk med örtig coleslaw | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frasig fisk med örtig coleslaw

Frasig vit fisk med coleslaw på färska örter är en härlig kombination då den milda fisken piggas upp av den syrliga coleslawn. Koka även lite potatis att ha till.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Coleslaw: Strimla vitkålen, använd gärna en osthyvel. Skala och skär vitlöken i bitar.
  3. Mixa ihop ägg, vitlök, örter, vinäger och salt med stavmixer eller i matberedare.
  4. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Blanda i citronskal och smaka av med ev mer salt. Blanda kålen med örtmajonnäsen.
  5. Torka av fisken med hushållspapper och skär den i portionsbitar. Lägg på en tallrik och krydda runt om med salt och peppar. Pressa över citronjuice.
  6. Vispa upp äggen och häll ut på en tallrik. Vänd först fisken i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet.
  7. Stek fisken i smör i en stekpanna tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 4 minuter på varje sida.
  8. Servera med coleslaw och kokt potatis.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten eller enbart sesamfrön och gör en enkel panering. Uteslut vetemjölet.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd eller enbart sesamfrön, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller enbart sesamfrön, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g vit fiskfilé t.ex sej eller Krav- eller MSC-märkt torsk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • färskpressad juice av 1 citron
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • smör till stekning
Coleslaw
  • 1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl plockade färska örter, t.ex basilika, mynta, koriander, bladpersilja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl neutral olja, t.ex rapsolja
  • finrivet skal av 1 citron
Lägg till i inköpslistan