Krämig vitkål med pankobakad torsk

Försvinnande god torsk i ugn med ett gott smul ovanpå. Smulet görs av vitlök, persilja, citron och panko och blir riktigt krispigt i ugnen. Torsken serveras med krämig vitkål i en god sås gjord på syrad grädde och färsk babyspenat.

Ingredienser
4 portioner
600 g torskrygg
1 tsk salt
Smul
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk finhackad färsk persilja
1/2 citron (finrivet skal)
1 dl panko
1/2 tsk rökt paprikapulver
2 msk olivolja
Spenat och vitkål
400 g vitkål
2 tsk olja
1 msk fiskfond
1 dl vitt matlagningsvin
3 dl syrad grädde
65 g babyspenat
salt
nymald svartpeppar
Serveringsförslag
kokt potatis, ris eller bröd och hackad persilja
Gör så här
00:15:00
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi2412 KJ / 576 kCal
Fett40 g
Salt5 g
Kolhydrater19 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stJättegod vitkål och snygg, lyxig känsla. Kan serveras vid tex nyår. Svårt att få krispigt täcke på fisken utan att översteka den, därav bara 4 stjärnor.
Ingrid