Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig tomatrisotto med räkor

Konserverade körsbärstomater och lagrad grana padano ost gör denna ljuvliga risotto både smakrik, krämig och färggrann! Ät den nylagad till skalade räkor, krispiga sockerärter och rivig ruccolasallad. Ljuvligt gott till både fest och vardag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna.
  2. Skala lök och vitlök, finhacka dem och paprikan. Fräs hacket och timjanen i olivoljan i en kastrull eller stekpanna med höga kanter 1-2 minuter.
  3. Tillsätt riset och låt det fräsa 1 minut. Sänk värmen, tillsätt vinet under omrörning och låt det koka in.
  4. Blanda ner tomaterna och rör ner lite av buljongen i omgångar. Låt småkoka på svag värme enligt anvisning på förpackningen tills riset är mjukt men har lite tuggmotstånd kvar. Rör ofta i risotton så att den blir krämig. Tillsätt eventuellt mer buljong om den blir tjock.
  5. Skär sockerärterna på längden. Ge dem ett snabbt uppkok. Kyl under rinnande kallt vatten. Låt räkorna rinna av.
  6. Riv osten och rör ner den. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda sockerärterna med räkorna och ruccolan och servera till risotton.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl risottoris (t ex arborioris)
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 150 g sockerärter
  • 580 g skalade räkor i lake
  • ca 100 g finriven grana padano ost
  • salt och peppar
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 3116 kJ / 745 kCal