Krämig tomatrisotto med räkor

56
0
Krämig tomatrisotto med räkor

Konserverade körsbärstomater och lagrad grana padano ost gör denna ljuvliga risotto både smakrik, krämig och färggrann! Ät den nylagad till skalade räkor, krispiga sockerärter och rivig ruccolasallad. Ljuvligt gott till både fest och vardag!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014

Krämig tomatrisotto med räkor

Ingredienser

4 portioner
8 dl
vatten
2
tärningar kycklingbuljong
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
röd paprika
1/2 tsk
timjan
2 msk
olivolja
4 dl
risottoris (t ex arborioris)
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
150 g
sockerärtor
580 g
skalade räkor i lake
ca 100 g
finriven grana padano ost
-
salt och peppar
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2984 KJ / 715 kCal
Fett 16 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 107 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept