Krämig tomatrisotto med räkor
Konserverade körsbärstomater och lagrad grana padano ost gör denna ljuvliga risotto både smakrik, krämig och färggrann! Ät den nylagad till skalade räkor, krispiga sockerärter och rivig ruccolasallad. Ljuvligt gott till både fest och vardag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014
Ingredienser
4 portioner
8 dl vatten
2 tärningar kycklingbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1/2 tsk timjan
2 msk olivolja
4 dl risottoris (t ex arborioris)
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
150 g sockerärtor
580 g skalade räkor i lake
ca 100 g finriven grana padano ost
salt
peppar
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2984 KJ / 715 kCal
Fett16 g
Salt3.8 g
Kolhydrater107 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer