Krämig tomatpasta med tunn kotlett
En god pastarätt passar i alla lägen. Denna förgyller din kväll med mör kotlett som omges i en krämig sås gjord på grädde, tomatpesto och rödlök. Äts sedan ihop med nykokt pasta, gärna gemelli, och gröna små ärter. Middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2019
Ingredienser
4 portioner
250 g gröna ärter eller sojabönor
4 port pasta (gärna gemelli)
600 g tunnt skivade kotletter
1/2 rödlök
1 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk crème soltorkade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2948 KJ / 704 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer