Krämig tomatpasta med kräftor och dill

I detta recept bjuds det på en krämig tomatpasta smaksatt med kräftor och dill. En enkel rätt men med rejäla aromer. Pasta kokas enligt anvisningar och får rinna av innan den vänds ned i såsen gjord på crème fraiche, tomat och kräftspad. Servera den krispiga salladen vid sidan och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015

Ingredienser
2 portioner
2 port pasta, gärna pappardelle
250 g babyplommontomater
20 g dill
360 g kräftstjärtar i lake
1 dl crème fraiche
1 dl spad från kräftorna
3 msk pesto tomat
1/2 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2928 KJ / 699 kCal
Fett32 g
Salt1.33 g
Kolhydrater61 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lätt, snabbt och gott. Har även provat med musslor: blev bra med är ändå bättre med kräftor.
Maria
2021-01-17