Krämig svartkålspasta med svampcrème och valnötter

Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Krämig svartkålspasta med svampcrème och valnötter

Krämiga pastarätter är alltid en hit på middagsbordet. Ikväll kombineras svartkålspasta med svamp och valnötter som blir en fröjd för både smaklökarna och ögonen. Pastan serveras med såsen, tomater och nötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Krämig svartkålspasta med svampcrème och valnötter

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
160 g fiorini blomkålsbuketter
1 rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
125 g skuren svartkål
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 påse färsk basilika (à 30 g)
1 dl crème av svamp med tryffel
salt
peppar

Till servering

1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1 dl valnötter

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Första gången jag lagat något som gör mig kräkfärdig 🤢 Tydligen tycker jag inte om tryffel. TIL.

    Ingrid

Näringsvärde per portion

Energi2181 KJ / 523 kCal
Fett21 g
Salt1.5 g
Kolhydrater63 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Lökfräst svartkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lammkorv med senapsstuvad svartkål
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartkålssallad med päron
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad