Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter

Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter

En ljuvlig svartkålspasta där den starka gorgonzolan balanseras upp av den milda, krämiga grädden och gifter sig fint med svartkålens fina konstistens. Servera såsen med nykokt pappardelle, garnera med hackade valnötter och haricots verts. Strö över nymald svartpeppar och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017

Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
125 g skuren svartkål
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
100 g gorgonzolaost
salt
peppar
1 dl valnötter

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket god smak, men är osäker på svartkålen, den var ganska svårtuggad hade jag kanske för stora bitar eller kokt den för kort tid?

    Lena

  • Kanongott! Har lagat detta flera gånger.

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi2446 KJ / 858 kCal
Fett29 g
Salt2.5 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Äppel- och gorgonzolasallad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad