Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Äppel- och gorgonzolasallad

Ett förtjusande recept på äppel- och gorgonzolasallad som passar perfekt att servera till exempelvis kassler och kokt potatis. Du gör den smakrika salladen av bland annat äpple, valnötter, honung och gorgonzola.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fänkålen i fjärdedelar. Skär bort rotfästet och finstrimla. Skala, kärna ur och skiva äpplet tunt.
  2. Blanda fänkål, äpple, russin, valnötter, honung, olivolja och citronjuice. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg upp i en skål. Smula över gorgonzolan.
  4. Servera till kassler och kokt potatis.

I näringsberäkningen ingår kassler och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten fänkål
  • 1 äpple
  • 1/2 dl russin
  • ev 1/2 dl hackade valnötter
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl mild olivolja
  • 2 msk citronjuice
  • salt och peppar
  • 100 g gorgonzolaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2443 kJ / 583 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer