Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bresaola med svamp och linguine

Svampcrème med tryffel ger denna rätt sin goda smak. Lägg till shiitakesvamp, bresaola, zucchini och rödlök och du har en uppdaterad pastarätt att bjuda nära och kära på.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Svarva eller skala remsor av zucchinin med en potatisskalare. Koka zucchinin med pastan när det återstår ca 1 minut av tiden.
  3. Skiva svampen, skala och hacka löken. Stek svamp och lök i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och rör i svampcrème och grädde och låt sjuda ca 2 minuter.
  4. Skär tomaterna i halvor och blanda med rucolan.
  5. Blanda den nykokta pastan med svampsåsen och servera till bresaola och sallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna linguine)
  • 1 zucchini
  • 150 g shiitakesvamp
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 130 g crème av svamp med tryffel
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
  • 3 förp bresaola (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2793 kJ / 668 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept