Bresaola med svamp och linguine
Svampcrème med tryffel ger denna rätt sin goda smak. Lägg till shiitakesvamp, bresaola, zucchini och rödlök och du har en uppdaterad pastarätt att bjuda nära och kära på.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna linguine)
1 zucchini
150 g shiitakesvamp
1 rödlök
1 msk olivolja
salt
peppar
130 g crème av svamp med tryffel
2 dl vispgrädde
250 g körsbärstomater
65 g rucola
3 förp bresaola (à 70 g)
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2793 KJ / 668 kCal
Fett31 g
Salt4.11 g
Kolhydrater63 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lukten fick mig alldeles illamående och tappade aptiten totalt. Smakade dock inte alls som det luktade, dock följde vi receptet för 4 portioner och vi har ätit detta natt och dag i 4 dagar nu. Usch så less på denna rätt nu.
Lisa
2018-01-26Jätteäckligt! Gick inte att äta!
Sarah
2018-01-25