Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hjortskavsgryta med champinjoner

En klassisk skavgryta gjord på skav från kronhjort värmer gott i murriga tider. Crème fraiche adderar en härlig syra och gör grytan krämig. Serveras med ångande hett ris och toppas med hackad gräslök. Rustikt och härligt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela champinjonerna i halvor. Ansa och skär purjolöken i bitar.
  3. Stek champinjoner, purjolök och skav i omgångar i oljan och lyft över i en kastrull.
  4. Tillsätt buljong och crème fraiche i kastrullen. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen med lite
    vatten och rör ner. Låt koka några minuter. Smaka av med soja.
  5. Hacka gräslöken och toppa grytan med den.
  6. Servera skavgrytan med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 purjolök
  • 2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
  • 1 msk olja
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk soja
  • 1/2 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2325 kJ / 555 kCal