En klassisk skavgryta gjord på skav från kronhjort värmer gott i murriga tider. Crème fraiche adderar en härlig syra och gör grytan krämig. Serveras med ångande hett ris och toppas med hackad gräslök. Rustikt och härligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
47 2013
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Patricia ruth
2022-12-12Serverade med kokt sötpotatis istället för ris, det passade fint tycte jag!
Victoria
2022-03-31Omtyckt av både barn och vuxna, enkelt att laga och anpassa efter eget tycke.
Lillemor
2017-11-12Supergod gryta den kommer jag att göra fler gånger