Hjortskavsgryta med champinjoner

26
4
Hjortskavsgryta med champinjoner

En klassisk skavgryta gjord på skav från kronhjort värmer gott i murriga tider. Crème fraiche adderar en härlig syra och gör grytan krämig. Serveras med ångande hett ris och toppas med hackad gräslök. Rustikt och härligt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013

Hjortskavsgryta med champinjoner

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
250 g champinjoner
1/2 purjolök
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
1 msk majsstärkelse
1 msk soja
1/2 kruka gräslök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Patricia ruth

2022-12-12

Serverade med kokt sötpotatis istället för ris, det passade fint tycte jag!

Victoria

2022-03-31

Omtyckt av både barn och vuxna, enkelt att laga och anpassa efter eget tycke.

Lillemor

2017-11-12

Supergod gryta den kommer jag att göra fler gånger

Näringsvärde per portion

Energi 2325 KJ / 555 kCal
Fett 22.6 g
Kolhydrater 52.4 g
Protein 34.3 g
Läs mer om näringsvärden