Hjortskavsgryta med champinjoner

Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
5
Hjortskavsgryta med champinjoner

En klassisk skavgryta gjord på skav från kronhjort värmer gott i murriga tider. Crème fraiche adderar en härlig syra och gör grytan krämig. Serveras med ångande hett ris och toppas med hackad gräslök. Rustikt och härligt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013

Hjortskavsgryta med champinjoner

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
250 g champinjoner
1/2 purjolök
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
1 msk majsstärkelse
1 msk soja
1/2 kruka gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

GWs hjortskav är alldeles för seg o för mycket brosk i vissa bitar som tär på tänderna, rentav farligt för tänderna. Min erfarenhet är att renskav är mycket mer ärligt o inte så segt som detta. Mao inget mer av dessa frysta varor.

Mikael

2024-11-17

Serverade med kokt sötpotatis istället för ris, det passade fint tycte jag!

Patricia ruth

2022-12-12

Omtyckt av både barn och vuxna, enkelt att laga och anpassa efter eget tycke.

Victoria

2022-03-31

Näringsvärde per portion

Energi2325 KJ / 555 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater52.4 g
Protein34.3 g

Testa liknande recept

Krämig skavgryta med champinjoner
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortskavspanna med champinjoner
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Viltskav med krämig paprikasås
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hjortskavspasta med soltorkad tomat
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vild kebabpizza
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga