Hjortskavsgryta med champinjoner
En klassisk skavgryta gjord på skav från kronhjort värmer gott i murriga tider. Crème fraiche adderar en härlig syra och gör grytan krämig. Serveras med ångande hett ris och toppas med hackad gräslök. Rustikt och härligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
250 g champinjoner
1/2 purjolök
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
1 msk majsstärkelse
1 msk soja
1/2 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 555 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater52.4 g
Protein34.3 g
Kommentarer
GWs hjortskav är alldeles för seg o för mycket brosk i vissa bitar som tär på tänderna, rentav farligt för tänderna. Min erfarenhet är att renskav är mycket mer ärligt o inte så segt som detta. Mao inget mer av dessa frysta varor.
Mikael
2024-11-17Serverade med kokt sötpotatis istället för ris, det passade fint tycte jag!
Patricia ruth
2022-12-12Omtyckt av både barn och vuxna, enkelt att laga och anpassa efter eget tycke.
Victoria
2022-03-31