Hjortskavsgryta med champinjoner
En klassisk skavgryta gjord på skav från kronhjort värmer gott i murriga tider. Crème fraiche adderar en härlig syra och gör grytan krämig. Serveras med ångande hett ris och toppas med hackad gräslök. Rustikt och härligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
250 g champinjoner
1/2 purjolök
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
1 msk majsstärkelse
1 msk soja
1/2 kruka gräslök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 555 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater52.4 g
Protein34.3 g
Kommentarer
Serverade med kokt sötpotatis istället för ris, det passade fint tycte jag!
Patricia ruth
2022-12-12Omtyckt av både barn och vuxna, enkelt att laga och anpassa efter eget tycke.
Victoria
2022-03-31Supergod gryta den kommer jag att göra fler gånger
Lillemor
2017-11-12