Krämig skavgryta med champinjoner

Betyg 3.3 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Krämig skavgryta med champinjoner

Denna inbjudande skavgryta med champinjoner, lök, buljong och soja blir en krämig och lättlagad middag då du har lite bråttom! Serveras med mättande potatisgnocchi och toppas med hackad persilja. Rustikt och matigt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Krämig skavgryta med champinjoner

Ingredienser

4 portioner
500 g potatisgnocchi
250 g champinjoner
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 msk soja
1 msk majsstärkelse
peppar
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Jag tycker om denna rätt väldigt mycket, går att göra på olika sätt också. Har bla gjort utan svamp och annat kött osv. Jag brukar äta den med ett hemmagjort potatismos :).

    Nathalie

  • Njae....potatisgnocchi kommer vi nog inte att äta igen. Smaken i övrigt var det väl inget direkt fel på, men ingen här hemma tyckte att det var någon höjdare. I snitt i vår familj på fyra personer (9, 10, mamma och pappa), fick rätten 2,5 av 5 möjliga.

    Per

  • Jättegott! Jag hade familjens egenplockade blandade svampar i och lade dessutom i lite råa lingon. Jag steker alltid gnocchi efter att jag kokat den för att få rätt krisp.

    Anna

  • Den här rätten gick inte hem hos oss - vare sig hos oss vuxna eller hos barnen. Det var också för lite med 500g gnocchi till 4 personer.

    Carola

  • Det var ingen höjdare, kanske smakat annorlunda om man fått rätt tillbehör, skulle varit potatisgnocchi, men fick färska fyllda tortillini med fyllning av ost och skinka. Passade inte riktigt ihop med grytan!

    Erica

  • Snabbt, lätt och gott, barnen åt med god aptit. Lite mer gnocchi till nästa gång.

    Elisabeth

  • Jag tycker inte det är riktigt att äta kött som färdas runt halva jordklotet, som kronhjortsskavet från Ny Zeeland gjort och där märket dessutom hette Polarica. Kändes väldigt lurt. Rätten var inget vidare,smaklös och fet. Tipset att steka gnocchin var inte heller det lättaste.

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi2350 KJ / 562 kCal
Fett26.9 g
Kolhydrater48.1 g
Protein33.2 g

Testa liknande recept

  • Hjortskavspanna med champinjoner
    Betyg 3.8 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hjortskavsgryta med champinjoner
    Betyg 3.9 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hjortskavspasta med soltorkad tomat
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vild kebabpizza
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Viltskav med krämig paprikasås
    Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad