Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Musslor »samfaina«

Låt blåmusslorna och blandningen av paprika, lök och pinjenötskärnor överraska med ljuvliga smaker! Sherry och dragon ger pinjenötskärnorna en extra kick. Musslor samfaina passar som en delikat aptitretare.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skrubba musslorna. Lägg ner dem i kokande vatten och koka tills de öppnar sig. Ta ur musslorna och kyl dem. Spara skalen.
  2. Dela och kärna ur paprikan. Skala löken. Finhacka lök och paprika. Fräs detta på låg värme i olivolja tills det är mjukt.
  3. Rosta pinjenötskärnorna i torr panna. Vänd ner dem och tillsätt vinäger. Salta och peppra. Finhacka dragon och rör ner det.
  4. Lägg grönsaksröran i botten på musselskalen. Toppa med en mussla och några droppar olivolja.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 12 stora blåmusslor (eller green shell-)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 msk pinjenötskärnor
  • 1 1/2 msk sherry eller champagnevinäger
  • 1/2 msk plockade dragonblad
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 170 kJ / 40 kCal
Fett: 2 g
Läs mer om näringsvärden