Krämig skaldjurspasta

Utmana dig själv och tillaga den här luxuösa pastan! Du sveper in den tjocka bandpastan i en krämig ljuvlig sås med de läckra skaldjuren musslor, kräftstjärtar och räkor.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Ingredienser
4 portioner
Sås
2 förp blåmusslor med skal (450 g)
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 msk konc fiskfond eller fiskbuljongtärning (1 msk fiskfond motsvarar en buljongtärning)
3 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
500 g räkor med skal
1/2 citron (finrivet skal)
1/2 kruka persilja
1/2 kruka dragon
1/2 kruka dill
1/2 kruka gräslök
4 port pappardelle
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3331 KJ / 795 kCal
Fett29 g
Salt6.5 g
Kolhydrater66 g
Protein47 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stVarför går det inte att skriva ut?
Göran
Hej Göran! Du kan skriva ut receptet när du besöker receptet på ica.se. Klicka på den runda cirkeln med tre prickar så får du upp alternativet för att skriva ut receptet. Du kan även välja snabbkommandot ctrl + p på ditt tangentbord för att skriva ut receptet. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Härlig smak på såsen! Vi använde endast kräftstjärtar vilket blev mycket bra! Tillsatte en tsk majsena för att få såsen lite tjockare!
Gunvor
Det blev riktigt gott. Jag använde vispgrädde, lite mindre dragon och så tillsatte jag lite mer än en halv paket philadelphiaost naturell. Riktigt krämig o nice. ☺️
Fredrik
Supergott! Våra matgäster ville ha receptet direkt
Ulla
Hej Christer! Energimängden är beräknad per portion.
Ica-köket
Konstig energiangivelse - avses energimängden för hela rätten eller avses 100g av rätten eller????
Christer
Blev inte bra, vet inte vad som var fel. Beskt och konstigt. Skippade sedan citronslaket och vinet och använde creme fraich istället för mellangrädde och då blev det bra.
Maria
Riktigt gott. Vi var 2 som åt och det blev inte mycket över så gott det var.
Heléne
Detta är ett riktigt lyxigt "bjuda svärmor på recept" gör det en gång innan så att du har prövat. Jag bjöd på ett rödvin som heter "Masi" till detta och det var helt fenomenalt, hade även gröna och svarta oliver och osttärningar med vitlök som tillbehör
Ann-charlotte
Mycket gott och lättlagat recept. Vi tillagade detta med musslor på burk (1 st) vilket gick utmärkt.
Ann-sofie