Krämig serranolåda med granatäppelsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig serranolåda med granatäppelsallad

Det här är en härlig variant på lasagne – en av barnfamiljernas storfavoriter! Istället för köttfärs används serranoskinka, lufttorkad skinka från Spanien, och béchamelsåsen har ersatts av kvarg som smaksatts med paprikapesto. Till detta en sallad med granatäpple.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina granatäppelkärnorna.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala och skiva vitlöken tunt. Tärna champinjoner och tomater. Fräs vitlöken och champinjonerna olivoljan. Vänd ner tomaterna och låt dem fräsa med någon minut. Smaka av med  salt och peppar. Krydda med basilika.
  4. Blanda paprikapesto med kvarg. Skiva mozzarellan.
  5. Lägg en tredjedel av pestoröran i en ugnssäker form. Fortsätt därefter med lasagneplattor, tomatfräs och hälften av serranoskinkan. Varva ingredienserna tills de tar slut och avsluta med tomatfräs toppat med resten av serranoskinkan och till sist mozzarellan.
  6. Grädda lasagnen mitt i ugnen cirka 30 min.
  7. Blanda råkostmixen med granatäppelkärnorna och parmesanen.
  8. Servera lasagnen tillsammans med granatäppelsalladen.

För alla

Kontrollera ingredienserna i pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut mozzarellan mot ytterligare parmesan och använd laktosfri kvarg. Kolla ingredienserna i paprikapeston och byt ev till soltorkade tomater crème/hackade soltorkade tomater.
Gör mjölkfri: Byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut mozzarella och parmesan. Kolla ingredienserna i paprikapeston och byt ev till soltorkade tomater crème/hackade soltorkade tomater.
Gör äggfri: Kolla ingredienserna i pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g granatäppelkärnor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk basilika
  • 130 g paprikapesto
  • 2 dl kvarg 1%
  • 125 g mozzarella
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 100 g serranoskinka
  • 200 g råkostmix
  • 40 g parmesanflarn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2257 kJ / 541 kCal