Krämig serranolåda med granatäppelsallad
Det här är en härlig variant på lasagne – en av barnfamiljernas storfavoriter! Istället för köttfärs används serranoskinka, lufttorkad skinka från Spanien, och béchamelsåsen har ersatts av kvarg som smaksatts med paprikapesto. Till detta en sallad med granatäpple.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2012
Ingredienser
För alla
Kontrollera ingredienserna i pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut mozzarellan mot ytterligare parmesan och använd laktosfri kvarg. Kolla ingredienserna i paprikapeston och byt ev till soltorkade tomater crème/hackade soltorkade tomater.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut mozzarella och parmesan. Kolla ingredienserna i paprikapeston och byt ev till soltorkade tomater crème/hackade soltorkade tomater.
Gör äggfri: Kolla ingredienserna i pastan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket bra för att göra lite kylskåpsrensning. I svamp-, vitlöks - och tomatröran hällde jag i en skvätt grädde och pesto arrabiata. Gillar inte kvarg så mycket, utan blandade creme fraiche och färskost med vitlök och örter. Kokt skinka, parma och serrano. Lasagnen blev supergod!
Anna
2020-08-02Supergod. Bytte ut kvarg till mild ostsås och tomater till soltorkade, halverade peston och tog mozzarella med basilika. Serverade med rucola,mums!
Anna
2015-09-30vi har laktosfri så vi hade ingen mozarella, hade blivit krämigare med. gott men starkt tar nog mindre pesto nästa gång.
Maria
2012-10-02