Krämig serranolåda med granatäppelsallad
Det här är en härlig variant på lasagne – en av barnfamiljernas storfavoriter! Istället för köttfärs används serranoskinka, lufttorkad skinka från Spanien, och béchamelsåsen har ersatts av kvarg som smaksatts med paprikapesto. Till detta en sallad med granatäpple.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2012
Ingredienser
4 portioner
125 g granatäppelkärnor
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
3 tomater
1 msk olivolja
salt
peppar
1 tsk basilika
130 g paprikapesto
2 dl kvarg 1%
125 g mozzarella
300 g färska lasagneplattor
100 g serranoskinka
200 g råkostmix
40 g parmesanflarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2257 KJ / 541 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater33.7 g
Protein31.9 g
Kommentarer
Mycket bra för att göra lite kylskåpsrensning. I svamp-, vitlöks - och tomatröran hällde jag i en skvätt grädde och pesto arrabiata. Gillar inte kvarg så mycket, utan blandade creme fraiche och färskost med vitlök och örter. Kokt skinka, parma och serrano. Lasagnen blev supergod!
Anna
2020-08-02Supergod. Bytte ut kvarg till mild ostsås och tomater till soltorkade, halverade peston och tog mozzarella med basilika. Serverade med rucola,mums!
Anna
2015-09-30vi har laktosfri så vi hade ingen mozarella, hade blivit krämigare med. gott men starkt tar nog mindre pesto nästa gång.
Maria
2012-10-02