Risotto med rökt lax och limefärskost
Ett festligt recept på risotto med rökt lax och limefärskost. Du gör det av bland annat risottoris, schalottenlökar, smör, vitt vin, basilika, parmesan, färskost, lime och lax. Passar bra att servera till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
4 dl risottoris (t ex aborio eller carnaroli)
1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
2 schalottenlökar
50 g smör
1 1/2 dl vitt vin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 kruka basilika
2 dl riven parmesan
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Limefärskost
200 g färskost
finrivet skal av 2 lime
100 g kallrökt lax
limeklyftor till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt ok risotto, gick hem hos tre av fyra!
Kajsa
2024-01-28Mycket gott! Jag tyckte att receptet fungerade bra utan ändringar.
Jonas
2015-01-13Kanongott! Gjorde enligt receptet och det blev verkligen gott. Men man måste ha mer lax till om det ska vara en huvudrätt.
Christina
2010-03-08