Risotto med rökt lax och limefärskost

19
3
Risotto med rökt lax och limefärskost

Ett festligt recept på risotto med rökt lax och limefärskost. Du gör det av bland annat risottoris, schalottenlökar, smör, vitt vin, basilika, parmesan, färskost, lime och lax. Passar bra att servera till fest!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Risotto med rökt lax och limefärskost

Ingredienser

4 portioner
4 dl risottoris (t ex aborio eller carnaroli)
1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
2 schalottenlökar
50 g smör
1 1/2 dl vitt vin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 kruka basilika
2 dl riven parmesan
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Limefärskost

200 g färskost
finrivet skal av 2 lime
100 g kallrökt lax
limeklyftor till garnering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, använd matfett och ost fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfria ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Tips

Chilisallad:
Skala, halvera och skär rödlök i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikor i tunna strimlor. Blanda lök och paprika med inlagd, skivad jalapeño.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Jonas

2015-01-13

Mycket gott! Jag tyckte att receptet fungerade bra utan ändringar.

Christina

2010-03-08

Kanongott! Gjorde enligt receptet och det blev verkligen gott. Men man måste ha mer lax till om det ska vara en huvudrätt.

Monika

2010-02-27

God. Färskosten smakade för lite lime, dock, och det blev för mycket ost - nästa gång ska jag testa med hälften så mycket ost och lika mycket limeskal. Det är dessutom rätt lite lax; kanske vill man lägga den som dekoration eller liknande, annars ser det rätt snålt ut. Jag lagade med färska körsbärstomater istöllet (läste fel) och det blev också bra, men jag la till lite mer vätska mot slutet.