Ett festligt recept på risotto med rökt lax och limefärskost. Du gör det av bland annat risottoris, schalottenlökar, smör, vitt vin, basilika, parmesan, färskost, lime och lax. Passar bra att servera till fest!
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2010
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, använd matfett och ost fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfria ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jonas
2015-01-13Mycket gott! Jag tyckte att receptet fungerade bra utan ändringar.
Christina
2010-03-08Kanongott! Gjorde enligt receptet och det blev verkligen gott. Men man måste ha mer lax till om det ska vara en huvudrätt.
Monika
2010-02-27God. Färskosten smakade för lite lime, dock, och det blev för mycket ost - nästa gång ska jag testa med hälften så mycket ost och lika mycket limeskal. Det är dessutom rätt lite lax; kanske vill man lägga den som dekoration eller liknande, annars ser det rätt snålt ut. Jag lagade med färska körsbärstomater istöllet (läste fel) och det blev också bra, men jag la till lite mer vätska mot slutet.