Krämig saffransrisotto med räkor

Betyg 4.3 av 5.72 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Krämig saffransrisotto med räkor

Tillaga en vacker saffransrisotto med skaldjur som är perfekt både som entrérätt och varmrätt. Rör ihop din krämiga risotto helt och lägg sedan ner smakrik parmesan, syrlig citron, sockerärter och smakrika räkor. Supergott och väl värt sin tid!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Härligt gul risotto upplagd på tallrik toppad med räkor, parmesan och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
1 1/4 l vatten
3 msk konc kycklingfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 dl risottoris (t ex arborioris)
1/2 g saffran
1 dl torrt vitt vin eller alkoholfritt vitt matlagningsvin
150 g sockerärtor
ca 100 g parmesan
2 msk färskpressad citronjuice
200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade)
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

00:01:00
00:01:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Så god! Den gör jag fler gånger!

    Veronika

  • Mycket gott, drog ner citronsaften. Det blev max en tsk ändå blev det en bra syra balans.

    Susanne

  • Suveränt god!

    Git

Näringsvärde per portion

Energi2376 KJ / 568 kCal
Fett15 g
Salt5.2 g
Kolhydrater76 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Risotto milanese
    Betyg 4.5 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risotto som i Lido di Ostia
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad