Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Krämig saffranpasta med räkor

En briljant rätt där en krämig saffranspasta med räkor står för smakerna. Denna rätt tillagar du enkelt genom att koka upp crème fraiche tillsammans med räklagen och sedan adderar saffran, citronskal och tomater. En fantastik gul färg tar form, och sist av allt, ha i räkorna och blanda med pasta och spenat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt räkorna rinna av men spara lagen. 
  3. Skölj och riv skalet av citronen.
  4. Skär tomaterna i halvor.
  5. Värm crème fraichen och räklagen i en kastrull. Blanda ner saffran, citronskal och tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda pastan med såsen, spenaten och räkorna och servera.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna lumaconi)
  • 1 förp räkor i lake (à 580 g, spara 0,5 dl av lagen för 4 port)
  • 1/2 citron
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 g saffran
  • salt och peppar
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3183 kJ / 761 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer