En briljant rätt där en krämig saffranspasta med räkor står för smakerna. Denna rätt tillagar du enkelt genom att koka upp crème fraiche tillsammans med räklagen och sedan adderar saffran, citronskal och tomater. En fantastik gul färg tar form, och sist av allt, ha i räkorna och blanda med pasta och spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det här var suveränt gott! Kryddade lite extra med chilipulver för lite sting!
Mikael
2015-10-02