Räkor med saffransris

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Räkor med saffransris

Ris kan tillagas på otaliga vis, med olika kryddor och grönsaker till. Här steker du ris tillsammans med saffran och rör sedan ner buljong, tomater och tomatpuré – underbara färger och smaker som tar riset till nya höjder. Med en citrondressing får räkorna mer studs.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2013

Räkor med saffransris

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   grön paprika
1   röd paprika
3 msk  olivolja
4   port basmatiris
1/2 g  saffran
5 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g  konserverade körsbärstomater
2 msk  tomatpuré
580 g  räkor i lake
1   citron
salt och peppar
65 g  babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1931 KJ / 462 kCal
Fett12 g
Salt4.5 g
Kolhydrater62 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Persiskt ris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransrisoni med räkor
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranspasta med räkor
Betyg 4.4 av 5.
194 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fattoushsallad med räkor i pita
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lalehs persiska ris
Betyg 3.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanel- och sojastekta kycklingsköttbullar
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga