Räkor med saffransris

4
0
Räkor med saffransris

Ris kan tillagas på otaliga vis, med olika kryddor och grönsaker till. Här steker du ris tillsammans med saffran och rör sedan ner buljong, tomater och tomatpuré – underbara färger och smaker som tar riset till nya höjder. Med en citrondressing får räkorna mer studs.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2013

Räkor med saffransris

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
3 msk olivolja
4 port basmatiris
1/2 g saffran
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g konserverade körsbärstomater
2 msk tomatpuré
580 g räkor i lake
1 citron
salt och peppar
65 g babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1931 KJ / 462 kCal
Fett 12 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 62 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden