Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räkor med saffransris

Ris kan tillagas på otaliga vis, med olika kryddor och grönsaker till. Här steker du ris tillsammans med saffran och rör sedan ner buljong, tomater och tomatpuré – underbara färger och smaker som tar riset till nya höjder. Med en citrondressing får räkorna mer studs.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikorna. Bryn lök och paprika i hälften av olivoljan i en panna.
  2. Rör ner ris och saffran och låt det steka någon minut. Rör ner buljong och körsbärstomater och tomatpuré. Låt det koka tills riset är mjukt enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Låt räkorna rinna av.
  4. Skölj citronen och riv skalet, blanda det med resten av olivoljan och krydda med salt och peppar. Skär citronen i klyftor och smaka av dressingen med lite citronsaft. Blanda citrondressingen och räkorna. Vänd ner spenaten i pannan.
  5. Servera saffransriset med räkorna och citronklyftorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 4 port basmatiris
  • 1/2 g saffran
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 580 g räkor i lake
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1801 kJ / 431 kCal