Rotsellerisoppa med morots- och bönsallad
Den lena soppan av rotselleri toppas med stekta champinjoner och ackompanjeras av en matig sallad på blandade bönor, morötter och vinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g baguette
1 purjolök
800 g rotselleri
2 msk smör eller margarin
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
2 morötter
1 förp kokta blandade bönor (à 380 g)
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 vitlöksklyfta
2 msk olja
200 g champinjoner
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2408 KJ / 584 kCal
Fett13.1 g
Kolhydrater75.6 g
Protein28.8 g
Kommentarer
Mmm, riktigt god vardagsmat. Inga märkvärdiga råvaror, men himla gott ihop! :D Vi fräste svampen i vitlök också för lite mer smak. Dock hade vi inte baguette till utan ett annat bröd.
Evelin
2012-05-07jättegott!! Jag klippte i lite bacon också!
Lina
2012-04-25