Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Krämig rödbetssoppa med varma smörgåsar

Det här receptet på krämig rödbetssoppa med varma smörgåsar är en aptitlig och njutbar rätt som du gör på färska rödbetor och färdig sparrissoppa. Servera med varma smörgåsar och toppa soppan med gräddfil, stenbitsrom och gräslök. Utsökt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Värm sparrissoppan, stjälp över i matberedare och mixa med rödbetorna. Häll över i en kastrull, tillsätt vatten och kycklingfond. Håll varmt.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Smörgåsar: Bred eventuellt på senap på hälften av brödskivorna. Lägg på skivad tomat, kalkon- eller skinkskivor samt ost. Täck med resterande brödskivor och toppa med ost. Gratinera i 5-6 minuter eller tills osten fått fin färg.
  4. Till servering: Häll upp soppan i skålar. Finhacka gräslöken och strö över. Klicka på lite gräddfil och stenbitsrom. Servera med de varma mackorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 rödbetor (6 st motsvarar ca 400 g)
  • 2 pkt färdig sparrissoppa (à 500 ml)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
Varma smörgåsar
  • ev fransk senap
  • 12 skivor formfranska
  • 2 bifftomater
  • 200 g rökt kalkon eller skinka
  • riven lagrad ost
Till servering
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ask röd stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?