Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Gryta à la russe

Denna färgrika ryska gryta får sin vackra kulör från rödbetor och bjuder dig även på smaker av skinka och vitkål. Sältan från skinkan och det milda riset vägs upp av de smakrika rödbetorna i grytan som får en krämig avslutning i matlagningsgrädden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skär skinkan i smala strimlor. Skala och skär rödbetorna i tärningar. Skölj och strimla vitkålen. Bryn köttet i olja.
  2. Tillsätt rödbetor och vitkål och krydda med salt och peppar samt gärna äppelcidervinäger och honung. Häll på vatten och låt puttra under lock ca 15 minuter. Servera grytan med riset och matlagningsyoghurten, gärna blandad med hackad saltgurka.

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfri eller laktosreducerad matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj sojabaserad crème fraiche t ex Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurten.

Tips

För mustigare smak kan vattnet i grytan bytas ut mot köttbuljong.

Gröna tipset: Byt ut köttet mot kikärter och du får en vegorätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkorningt ris
  • 500 g färsk skinka i bit
  • 1 msk olja
  • 4 - 5 färska rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 klyfta vitkål (à 400 g)
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2274 kJ / 544 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer