Denna färgrika ryska gryta får sin vackra kulör från rödbetor och bjuder dig även på smaker av skinka och vitkål. Sältan från skinkan och det milda riset vägs upp av de smakrika rödbetorna i grytan som får en krämig avslutning i matlagningsgrädden.
Gör laktosfri: välj laktosfri eller laktosreducerad matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj sojabaserad crème fraiche t ex Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hmm...Jag är aldrig hört om en sådan kombination ris-rödbeta hemma i Ryssland. Vågar inte ens prova den.
Elena
2006-03-07Ganska gott, definitivt nyttigt. Jag lät en hackad gul lök och en skivad klyfta vitlök fräsa med; misstänkte att det skulle bli lite smaklöst annars . Kryddade med lite kummin dessutom. Kommer att laga det igen som billig och bra mat.
Ulrika
2005-09-19Gjorde denna rätt med grytbitar av nöt istället för skinka. Köttet var gott men själva grytan var ingen höjdare. Annars gillar jag rödbetor och kan rekommendera rödbetssoppa.
Irja
2004-02-25