Gryta à la russe

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
4
Gryta à la russe

Denna färgrika ryska gryta får sin vackra kulör från rödbetor och bjuder dig även på smaker av skinka och vitkål. Sältan från skinkan och det milda riset vägs upp av de smakrika rödbetorna i grytan som får en krämig avslutning i matlagningsgrädden.

Gryta à la russe

Ingredienser

4 portioner
3 dl långkorningt ris
500 g färsk skinka i bit
1 msk olja
4 - 5 färska rödbetor
1 tsk salt
1 krm peppar
1 klyfta vitkål (à 400 g)
2 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
2 1/2 dl vatten
2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Hmm...Jag är aldrig hört om en sådan kombination ris-rödbeta hemma i Ryssland. Vågar inte ens prova den.

Elena

2006-03-07

Ganska gott, definitivt nyttigt. Jag lät en hackad gul lök och en skivad klyfta vitlök fräsa med; misstänkte att det skulle bli lite smaklöst annars . Kryddade med lite kummin dessutom. Kommer att laga det igen som billig och bra mat.

Ulrika

2005-09-19

Gjorde denna rätt med grytbitar av nöt istället för skinka. Köttet var gott men själva grytan var ingen höjdare. Annars gillar jag rödbetor och kan rekommendera rödbetssoppa.

Irja

2004-02-25

Näringsvärde per portion

Energi2274 KJ / 544 kCal
Fett11.3 g

Testa liknande recept

Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Bratwurst med kål och rotfrukter
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtig coleslaw
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitkålssallad med örtmajonnäs
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitkål med linser
Betyg 2.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad hela veckan
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga