Gryta à la russe

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
4
Gryta à la russe

Denna färgrika ryska gryta får sin vackra kulör från rödbetor och bjuder dig även på smaker av skinka och vitkål. Sältan från skinkan och det milda riset vägs upp av de smakrika rödbetorna i grytan som får en krämig avslutning i matlagningsgrädden.

Gryta à la russe

Ingredienser

4 portioner
3 dl  långkorningt ris
500 g  färsk skinka i bit
1 msk  olja
4 - 5   färska rödbetor
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1   klyfta vitkål (à 400 g)
2 msk  äppelcidervinäger
1 msk  honung
2 1/2 dl  vatten
2 dl  matlagningsyoghurt

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfri eller laktosreducerad matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj sojabaserad crème fraiche t ex Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurten.

Gör så här

Tips

För mustigare smak kan vattnet i grytan bytas ut mot köttbuljong.

Gröna tipset: Byt ut köttet mot kikärter och du får en vegorätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Hmm...Jag är aldrig hört om en sådan kombination ris-rödbeta hemma i Ryssland. Vågar inte ens prova den.

Elena

2006-03-07

Ganska gott, definitivt nyttigt. Jag lät en hackad gul lök och en skivad klyfta vitlök fräsa med; misstänkte att det skulle bli lite smaklöst annars . Kryddade med lite kummin dessutom. Kommer att laga det igen som billig och bra mat.

Ulrika

2005-09-19

Gjorde denna rätt med grytbitar av nöt istället för skinka. Köttet var gott men själva grytan var ingen höjdare. Annars gillar jag rödbetor och kan rekommendera rödbetssoppa.

Irja

2004-02-25

Näringsvärde per portion

Energi2274 KJ / 544 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Borsjtj på annat sätt
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Rysk rödbetssoppa
Betyg 3.5 av 5.
70 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bratwurst med kål och rotfrukter
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetspanna med kabanossenkorv
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitkålssallad med örtmajonnäs
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga