Krämig risoniotto med råhyvlad champinjonsallad
En krämig risoniotto, gjord på pastasorten risoni, går oftast hem hos de flesta! Dessutom går den fortare att göra än en riktig risotto, men smakar minst lika gott. Här serveras den med en fräsch champinjonsallad, härligt röda tomater och krispiga sojabönor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020
Ingredienser
4 portioner
Risoniotto
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
4 dl risonipasta
1 dl vitt matlagningsvin
6 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
100 g grana padanoflarn
2 dl lätt crème fraiche svamp och timjan
250 g sojabönor
Champinjonsallad
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
250 g kastanjechampinjon
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
65 g rucola
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2709 KJ / 648 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater65 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt gott och enkelt att laga!
Catrin
2020-01-28