UNDER 45 MIN | Medel

Krämig risoniotto med råhyvlad champinjonsallad

En krämig risoniotto, gjord på pastasorten risoni, går oftast hem hos de flesta! Dessutom går den fortare att göra än en riktig risotto, men smakar minst lika gott. Här serveras den med en fräsch champinjonsallad, härligt röda tomater och krispiga sojabönor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risoniotto: Tina sojabönorna.
  2. Skala och hacka löken. Fräs hacket i olivoljan i en kastrull och pressa i vitlöken. 
  3. Tillsätt risonin, fräs ytterligare någon minut. 
  4. Häll i vinet och låt puttra någon minut. Häll i buljongen och låt koka ca 10 minuter på svag värme.
  5. Champinjonsallad: Hacka persiljan och skiva svampen tunt. Blanda persiljan och svampen med olivoljan, vinägern och ruccolan. Salta och peppra.
  6. Risoniotto: Skär tomaterna i halvor. Grovhacka eventuellt osten. 
  7. Vänd ner tomater och ost i risonin tillsammans med crème fraichen och sojabönorna. Låt osten smälta. 
  8. Servera risoniotto med champinjonsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och risonin.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym som t ex. parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Tips

Servera gärna med lite extra olivolja ringlad över rätten.

Ingredienser

Portioner: 4
Risoniotto
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl risonipasta
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 6 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
  • 100 g Grana padanoflarn
  • 2 dl lätt crème fraiche svamp och timjan
  • 250 g sojabönor
Champinjonsallad
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 250 g kastanjechampinjon
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 65 g ruccola
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2709 kJ / 648 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept