Krämig risoniotto med råhyvlad champinjonsallad

8
1 Klimatsmart
Krämig risoniotto med råhyvlad champinjonsallad

En krämig risoniotto, gjord på pastasorten risoni, går oftast hem hos de flesta! Dessutom går den fortare att göra än en riktig risotto, men smakar minst lika gott. Här serveras den med en fräsch champinjonsallad, härligt röda tomater och krispiga sojabönor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Krämig risoniotto med råhyvlad champinjonsallad

Ingredienser

4 portioner

Risoniotto

1
gul lök
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
4 dl
risonipasta
1 dl
vitt matlagningsvin
6 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2
ask romanticatomater (à 400 g)
100 g
grana padanoflarn
2 dl
lätt crème fraiche svamp och timjan
250 g
sojabönor

Champinjonsallad

1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
250 g
kastanjechampinjon
1 msk
olivolja
1/2 msk
vitvinsvinäger
65 g
rucola
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och risonin.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym som t ex. parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite extra olivolja ringlad över rätten.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Catrin

1/28/2020

Fantastiskt gott och enkelt att laga!

Näringsvärde per portion

Energi 2709 KJ / 648 kCal
Fett 28 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 65 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept