Hummus är en lättlagad och mumsig röra med ursprung i mellanöstern och i detta recept kan du njuta av hummus som en matig dipp. Laga från grunden men bli klar på mindre än 30 minuter.
Ingredienser
4 portioner
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1
krm
cayennepeppar
1/2
tsk
spiskummin
1
msk
färskpressad citronsaft
3
msk
olivolja
1/2
msk
sesamfrön
1
vitlöksklyfta
salt
peppar
Serveringsförslag
gurka
morötter
blomkål
sockerärtor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
6
2 st
Kommentarer
Anna
2020-10-22
Varför har ni ingen Tahini i receptet? Gör ju hummusen så mycket godare! Jag brukar ta ca 1 msk av den. Mums!
Redaktionen ICAse
2020-11-09
Hej Anna! I den här varianten har vi valt att inte ha hummus i men det går självklart bra att ha tahini i! Hälsningar Elina
Maria
2019-12-31
Enkelt recept och definitivt gott. Len och saftig. Jag hackade vitlöken lite bara och sesamfrön är ju lättare att ha hemma än sesamfrön.
Kommentarer
Anna
2020-10-22Varför har ni ingen Tahini i receptet? Gör ju hummusen så mycket godare! Jag brukar ta ca 1 msk av den. Mums!
Redaktionen ICAse
2020-11-09Hej Anna! I den här varianten har vi valt att inte ha hummus i men det går självklart bra att ha tahini i! Hälsningar Elina
Maria
2019-12-31Enkelt recept och definitivt gott. Len och saftig. Jag hackade vitlöken lite bara och sesamfrön är ju lättare att ha hemma än sesamfrön.