Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

Betyg 3.3 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

Ibland är även det allra enklaste överraskande gott, som denna snabblagade risonirätt. Med endast ärtor och mascarpone som sällskap får denna krämiga risoni en mild och god smak som även går hem hos barnen. Servera den tillsammans med en frisk sallad gjord på babyspenat, mynta och citron.

Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

Ingredienser

4 portioner
3 1/2 dl risoni
250 g gröna ärtor
1/2 dl mascarpone
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar

Spenatsallad

1 msk citronsaft
skal från 1 hel citron
1/2 msk olivolja
65 g babyspenat
1 kruka färsk mynta

Till servering

fisk, kyckling eller grillade grönsaker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslagen.
Energi1123 KJ / 267 kCal
Fett7 g
Salt0.05 g
Kolhydrater38 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Hummus med grönsaker
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sallad med räkor och risoni
    Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabba kotletter med saffransrisoni
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad