Krämig renskavsgryta med persilja

Betyg 3.2 av 5.114 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Krämig renskavsgryta med persilja

Här är en krämig och välsmakande renskavsgryta med smak av persilja och saftiga körsbärstomater. Det krämiga står grädden för som med lök, vitlök, timjan och en klick dijonsenap sätter smak på renskavsgrytan. Hackad persilja förhöjer smaken ytterligare innan det är dags att servera med nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023

Krämig renskavsgryta med persilja

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
150 g snackmorötter
400 g renskav
1 msk olja
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 köttbuljongtärning
1/2 tsk torkad timjan
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
salt
peppar
1 msk dijonsenap
1 kruka persilja
250 g körsbärstomater
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2781 KJ / 664 kCal
Fett30 g
Salt2.5 g
Kolhydrater61 g
Protein35 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Norrländsk renskavsgryta
    Betyg 4.1 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Renskav med champinjoner och lingon
    Betyg 4.3 av 5.121 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Norrländska tacos
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad