Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

Fiskpinnar i en vego-version! Dessa spröda tofupinnar tillsammans med veganskt potatismos, dillsås och ärter blir en underbar vegansk vardagsmåltid som går hem hos hela familjen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Ingredienser
4 portioner
Dillsås
1 dl neutral rapsolja
1/2 dl osötad sojadryck
1 tsk dijonsenap
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 dl havrebaserad fraiche
1 dl hackad dill
Potatismos
1 kg mjölig potatis
75 g mjölkfritt margarin
ca 1 1/2 dl havredryck
4 dl frysta gröna ärtor
Tofupinnar
250 g fast tofu
salt
svartpeppar
Panering
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 msk strösocker
1 msk rapsolja
1 1/2 dl mineralvatten
1 tsk flingsalt
ca 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
neutral rapsolja (till stekning)
Till servering
citronklyftor
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enket och gott! Gick snabbt att göra.
Jennie
2023-04-28Smakar nästan exakt som fiskpinnar. Supergott!!
Fanny
2020-05-25Det här var sååå gott och enkelt! Gjorde med vanlig mjölk så de blev vegetariska, men ändå så gott❤️❤️
Elin
2020-03-29Tack Elin för din kommentar <3 roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulirka
Redaktionen
2020-03-30