Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

22
3
Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

Fiskpinnar i en vego-version! Dessa spröda tofupinnar tillsammans med veganskt potatismos, dillsås och ärter blir en underbar vegansk vardagsmåltid som går hem hos hela familjen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

Ingredienser

4 portioner

Dillsås

1 dl neutral rapsolja
1/2 dl osötad sojadryck
1 tsk dijonsenap
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 dl havrebaserad crème fraiche
1 dl hackad dill

Potatismos

1 kg mjölig potatis
75 g mjölkfritt margarin
ca 1 1/2 dl havredryck
4 dl frysta gröna ärtor

Tofupinnar

250 g fast tofu
salt
svartpeppar

Panering

1 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 msk strösocker
1 msk rapsolja
1 1/2 dl mineralvatten
1 tsk flingsalt
ca 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
neutral rapsolja (till stekning)

Till servering

citronklyftor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Fanny

2020-05-25

Smakar nästan exakt som fiskpinnar. Supergott!!

Elin

2020-03-29

Det här var sååå gott och enkelt! Gjorde med vanlig mjölk så de blev vegetariska, men ändå så gott❤️❤️

Redaktionen ICAse

2020-03-30

Tack Elin för din kommentar <3 roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulirka

Daria

2020-02-02

Väldigt bra och gott recept! Vi hade i lite sambal oelek i paneringssmeten för extra sting 😁