Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat
4
Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

Fiskpinnar i en vego-version! Dessa spröda tofupinnar tillsammans med veganskt potatismos, dillsås och ärter blir en underbar vegansk vardagsmåltid som går hem hos hela familjen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

Ingredienser

4 portioner

Dillsås

1 dl neutral rapsolja
1/2 dl osötad sojadryck
1 tsk dijonsenap
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 dl havrebaserad fraiche
1 dl hackad dill

Potatismos

1 kg mjölig potatis
75 g mjölkfritt margarin
ca 1 1/2 dl havredryck
4 dl frysta gröna ärtor

Tofupinnar

250 g fast tofu
salt
svartpeppar

Panering

1 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 msk strösocker
1 msk rapsolja
1 1/2 dl mineralvatten
1 tsk flingsalt
ca 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
neutral rapsolja (till stekning)

Till servering

citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Enket och gott! Gick snabbt att göra.

Jennie

2023-04-28

Smakar nästan exakt som fiskpinnar. Supergott!!

Fanny

2020-05-25

Det här var sååå gott och enkelt! Gjorde med vanlig mjölk så de blev vegetariska, men ändå så gott❤️❤️

Elin

2020-03-29

Tack Elin för din kommentar <3 roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulirka

Redaktionen

2020-03-30

Testa liknande recept

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater
Betyg 4.3 av 5.
650 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stroganoff på rökt tofu
Betyg 2.1 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tofusill med senap
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok med nudlar, tofu och rostade sojabönor
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumistroganoff
Betyg 4.5 av 5.
520 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tofu med chili, gurka och cashewnötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga