UNDER 60 MIN | Medel

Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

Fiskpinnar i en vego-version! Dessa spröda tofupinnar tillsammans med veganskt potatismos, dillsås och ärter blir en underbar vegansk vardagsmåltid som går hem hos hela familjen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dillsås: Lägg alla ingredienser utom havrefraiche och dill i en mixerkanna och mixa till en tjock majonnäs eller mixa med stavmixer. Rör ner havrefraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.
  2. Potatismos: Skala och skär potatisen i stora bitar. Koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt margarinet. Mosa med en potatisstöt och tillsätt havredryck. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Koka ärterna i saltat vatten 1–2 minuter, häll av vattnet.
  4. Tofu: Linda in tofun i en bit hushållspapper och tryck försiktigt så överflödig vätska pressas ut. Skär tofun i ca 12 bitar (för 4 port) från kortsida till kortsida.
  5. Panering: Vispa ihop alla ingredienser utom pankon. Häll pankon i en skål. Doppa tofubitarna i smeten, låt rinna av lätt och vänd sedan i panko. Stek i rikligt med rapsolja tills de fått fin färg på båda sidorna. 
  6. Till servering: Servera den sprödbakade tofun med potatismoset, dillsåsen och ärterna och gärna en citronklyfta.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
Dillsås
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 1/2 dl osötad sojadryck
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 dl havrebaserad crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
Potatismos
  • 1 kg mjölig potatis
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • ca 1 1/2 dl havredryck
  • 4 dl frysta gröna ärter
Tofupinnar
  • 250 g fast tofu
  • salt
  • svartpeppar
Panering
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 msk rapsolja
  • 1 1/2 dl mineralvatten
  • 1 tsk flingsalt
  • ca 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • neutral rapsolja (till stekning)
Till servering
  • citronklyftor