Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter
Fiskpinnar i en vego-version! Dessa spröda tofupinnar tillsammans med veganskt potatismos, dillsås och ärter blir en underbar vegansk vardagsmåltid som går hem hos hela familjen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
4 portioner
Dillsås
1 dl neutral rapsolja
1/2 dl osötad sojadryck
1 tsk dijonsenap
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 dl havrebaserad fraiche
1 dl hackad dill
Potatismos
1 kg mjölig potatis
75 g mjölkfritt margarin
ca 1 1/2 dl havredryck
4 dl frysta gröna ärtor
Tofupinnar
250 g fast tofu
salt
svartpeppar
Panering
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 msk strösocker
1 msk rapsolja
1 1/2 dl mineralvatten
1 tsk flingsalt
ca 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
neutral rapsolja (till stekning)
Till servering
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enket och gott! Gick snabbt att göra.
Jennie
2023-04-28Smakar nästan exakt som fiskpinnar. Supergott!!
Fanny
2020-05-25Det här var sååå gott och enkelt! Gjorde med vanlig mjölk så de blev vegetariska, men ändå så gott❤️❤️
Elin
2020-03-29Tack Elin för din kommentar <3 roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulirka
Redaktionen
2020-03-30