Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

18
3
Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

Fiskpinnar i en vego-version! Dessa spröda tofupinnar tillsammans med veganskt potatismos, dillsås och ärter blir en underbar vegansk vardagsmåltid som går hem hos hela familjen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

Ingredienser

4 portioner

Dillsås

1 dl
neutral rapsolja
1/2 dl
osötad sojadryck
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
2 dl
havrebaserad crème fraiche
1 dl
hackad dill

Potatismos

1 kg
mjölig potatis
75 g
mjölkfritt margarin
ca 1 1/2 dl
havredryck
4 dl
frysta gröna ärtor

Tofupinnar

250 g
fast tofu
-
salt
-
svartpeppar

Panering

1 1/2 dl
vetemjöl
1 msk
bakpulver
1/2 msk
strösocker
1 msk
rapsolja
1 1/2 dl
mineralvatten
1 tsk
flingsalt
ca 2 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
-
neutral rapsolja (till stekning)

Till servering

citronklyftor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Fanny

2020-05-25

Smakar nästan exakt som fiskpinnar. Supergott!!

Elin

2020-03-29

Det här var sååå gott och enkelt! Gjorde med vanlig mjölk så de blev vegetariska, men ändå så gott❤️❤️

Redaktionen ICAse

2020-03-30

Tack Elin för din kommentar <3 roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulirka

Daria

2020-02-02

Väldigt bra och gott recept! Vi hade i lite sambal oelek i paneringssmeten för extra sting 😁

Testa liknande recept