Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

13
3
Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

Fiskpinnar i en vego-version! Dessa spröda tofupinnar tillsammans med veganskt potatismos, dillsås och ärter blir en underbar vegansk vardagsmåltid som går hem hos hela familjen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

Ingredienser

4 portioner

Dillsås

1 dl
neutral rapsolja
1/2 dl
osötad sojadryck
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
2 dl
havrebaserad crème fraiche
1 dl
hackad dill

Potatismos

1 kg
mjölig potatis
75 g
mjölkfritt margarin
ca 1 1/2 dl
havredryck
4 dl
frysta gröna ärtor

Tofupinnar

250 g
fast tofu
-
salt
-
svartpeppar

Panering

1 1/2 dl
vetemjöl
1 msk
bakpulver
1/2 msk
strösocker
1 msk
rapsolja
1 1/2 dl
mineralvatten
1 tsk
flingsalt
ca 2 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
-
neutral rapsolja (till stekning)

Till servering

citronklyftor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Fanny

5/25/2020

Smakar nästan exakt som fiskpinnar. Supergott!!

Elin

3/29/2020

Det här var sååå gott och enkelt! Gjorde med vanlig mjölk så de blev vegetariska, men ändå så gott❤️❤️

Redaktionen ICAse

3/30/2020

Tack Elin för din kommentar <3 roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulirka

Daria

2/2/2020

Väldigt bra och gott recept! Vi hade i lite sambal oelek i paneringssmeten för extra sting 😁

Testa liknande recept