Fänkålsbräserad kalkonstek med apelsin, ingefära och saffran

6
2
Fänkålsbräserad kalkonstek med apelsin, ingefära och saffran

Kalkonstek bräserad i gryta med fänkål, ingefära, saffran och apelsin. Sjud i hönsbuljong och servera med ugnsrostade rotfrukter. Blanda spadet med smetana för enkel men smakrik sås. Riktig festmat – kanske till söndagsmiddagen?

Fänkålsbräserad kalkonstek med apelsin, ingefära och saffran

Ingredienser

4 portioner
1 fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 apelsin
ca 600 g kalkonstek
2 msk smör eller margarin
2 msk färsk riven ingefära
1/2 g saffran
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
flingsalt
svartpeppar
2 dl smetana
1/2 msk majsstärkelse (Maizena)

Till servering

rostade rotfrukter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Magdalena

2017-11-30

julrec@bredband.net

Ingrid

2013-03-29

Gott! Hade dock ingen färsk fänkål eller smetana hemma - ersatte med lite brödkryddor(!) och crème fraiche.

Näringsvärde per portion

Energi 2080 KJ / 494 kCal
Fett 31.5 g
Kolhydrater 13.3 g
Protein 38.9 g
Läs mer om näringsvärden