Fänkålsbräserad kalkonstek med apelsin, ingefära och saffran

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Fänkålsbräserad kalkonstek med apelsin, ingefära och saffran

Kalkonstek bräserad i gryta med fänkål, ingefära, saffran och apelsin. Sjud i hönsbuljong och servera med ugnsrostade rotfrukter. Blanda spadet med smetana för enkel men smakrik sås. Riktig festmat – kanske till söndagsmiddagen?

Fänkålsbräserad kalkonstek med apelsin, ingefära och saffran

Ingredienser

4 portioner
1   fänkål
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   apelsin
ca 600 g  kalkonstek
2 msk  smör eller margarin
2 msk  färsk riven ingefära
1/2 g  saffran
2 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
flingsalt
svartpeppar
2 dl  smetana
1/2 msk  majsstärkelse (Maizena)

Till servering

rostade rotfrukter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

julrec@bredband.net

Magdalena

2017-11-30

Gott! Hade dock ingen färsk fänkål eller smetana hemma - ersatte med lite brödkryddor(!) och crème fraiche.

Ingrid

2013-03-29

Näringsvärde per portion

Energi2080 KJ / 494 kCal
Fett31.5 g
Kolhydrater13.3 g
Protein38.9 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling, chorizo och timjan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga