Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fänkålsbräserad kalkonstek med apelsin, ingefära och saffran

Kalkonstek bräserad i gryta med fänkål, ingefära, saffran och apelsin. Sjud i hönsbuljong och servera med ugnsrostade rotfrukter. Blanda spadet med smetana för enkel men smakrik sås. Riktig festmat – kanske till söndagsmiddagen?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva fänkålen fint. Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöken. Riv det yttersta av skalet på apelsinen och pressa ut saften.
  2. Bryn kalkonsteken i en gryta i matfettet.  Tillsätt lök, vitlök och fänkål och fräs med det några minuter. Häll i apelsinsaften, ingefära, saffran och buljongen. Koka sakta under lock ca 45 minuter eller tills kalkonstekens innertemperatur är 72˚C.
  3. Ta upp kalkonsteken och lägg den på en tallrik. Rör ner smetana i buljongen och smaksätt med salt, peppar och apelsinskalet.
  4. Skiva kalkonen och lägg tillbaka dem i såsen.
  5. Servera kalkon, grönsaker och sås med rostade rotfrukter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 apelsin
  • ca 600 g kalkonstek
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 dl smetana
  • 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
  • rostade rotfrukter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2080 kJ / 494 kCal