Fänkålsbräserad kalkonstek med apelsin, ingefära och saffran

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Fänkålsbräserad kalkonstek med apelsin, ingefära och saffran

Kalkonstek bräserad i gryta med fänkål, ingefära, saffran och apelsin. Sjud i hönsbuljong och servera med ugnsrostade rotfrukter. Blanda spadet med smetana för enkel men smakrik sås. Riktig festmat – kanske till söndagsmiddagen?

Fänkålsbräserad kalkonstek med apelsin, ingefära och saffran

Ingredienser

4 portioner
1   fänkål
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   apelsin
ca 600 g  kalkonstek
2 msk  smör eller margarin
2 msk  färsk riven ingefära
1/2 g  saffran
2 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
flingsalt
svartpeppar
2 dl  smetana
1/2 msk  majsstärkelse (Maizena)

Till servering

rostade rotfrukter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

julrec@bredband.net

Magdalena

2017-11-30

Gott! Hade dock ingen färsk fänkål eller smetana hemma - ersatte med lite brödkryddor(!) och crème fraiche.

Ingrid

2013-03-29

Näringsvärde per portion

Energi2080 KJ / 494 kCal
Fett31.5 g
Kolhydrater13.3 g
Protein38.9 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling, chorizo och timjan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kalvstek med pumpa, vita bönor och citron
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga